friskus..

Måndagen slutade med att jag för första gången i mitt liv lyckats få nackspärr.
Vaknade på tisdagen och den va kvar, mådde sämre under dagen började hosta, känna yrsel mm. Så åkte på en förkyldning och feber med! Känns ju lagom kuvl. Nej!

Mår bra till och från, just nu sitter jag och hostar och snorar om vart annat, fräch tjej! Tänkte krypa ner i sängen med en film snart och hoppas på att jag sover tills imon. För det värsta med att vara sjuk är att man inte orkar göra något alls, så dagarna tar aldrig slut! 

Rida kan jag ju inte heller, så turen är att jag har Viktoria som ställer upp när det krisar. Hur ska jag klara mig utan henne?!

/Emma

Skoltrött

Våran dag igår va helt grym! Vi hade 4 lektioner på hela dagen, första två satt vi och tittade på 4-åringarna på bruksprovet sen hade vi lunch, jätte god mat! Tredje lektionen kollade vi på 5-åringarna sen tömkörde vi bonnie o klyde samtidigt för vi ska börja med att köra par :)

Nu är vi på polhem inte lika kul. Redan skoltrött efter 1 lektion...har fysikprov på torsdag som inte gör saken bättre precis!

/Amanda


Top model, Ponnyakuten, Bigbrother

Har kollat igen lite avsnitt nu på saker jag inte kunnat/orkat kolla i veckan.
Kollat igenom fb och lite bloggar med så nu börjar man känna sig tillbaka igen.

Har precis bytt om för att dra mig mot stallet och pussa på mina underbara hästar.
Ska rida dem båda med!

Har iallafall haft en riktigt kul helg i gbg med 56 timmar jobb och 20 timmar sömn på 4 dagar. Så man var lagom sliten sedan. Men har lärt känna riktigt trevliga människor som jag hoppas att jag kommer träffa enheldel mer framöver!

Dags att dra, blogg u later!

/Emma

Fail

Var ute och sprang igår....tyckte jag va duktig men var inte så smart att ta på sig mammas skor som är en storlek för små. Aj mina tår!!! Sen tog jag en busrunda med Catatonia, såg ut så här :)

/Amanda


Prinsessan Estelle!

Ska snart åka iväg Ullared och se om jag har skött mina tänder! Sen blir det en sväng på gekås oxå ;) ska troligtvis ut och springa sen, Catatonia behövs rastas och stallet ska mockas! sen får vi se vad som händer ikväll.

Grattis till Kronprinsesan Victoria och Daniel till en dotter som ska döpas till Estelle!

Ska kanske planera lite inför påskafton som ska äga rum i min "festlokal" som ska renoveras lite till innan man kan partaja där!

/Amanda


Vår känslor

Har vart en riktigt bra dag idag! Gick upp och släppte ut fyrbeningarna och sen cyklade till gymmet där jag va i nästan 1 1/2 timme! Simon och gabbe var där oxå :)

Gav mig ut på en runda i skogen på Catarina idag och det gick av bara farten kan jag säga!! Hon var som en tickande bomb hela vägen och så var jag tvungen att vända för isen och då exploderade hon ;) haha tog nog 200 meter innan jag fick stopp på henne och det var inte ens jag utan en backe... Tur hon har lite vett och stannar då iaf ;)

Mockat hela stallet och fixat med mat osv så jag är nöjd med mig själv idag!

Bild på min fyra-åring som jag inte ridit på länge nu! Var dags :)

/Amanda


Nemen tjenare Göteborg

Ligger nu i sängen på hotellet och ska strax sova. Kom till Rytteriet vid 9 imorse, packade lite till och åkte sedan mot Göteborg. Har packat upp det mesta idag och byggt hela montern, från klockan två till halv nio höll vi på. Men fint blir det och mycket ska säljas!

Dem jag jobbar med är också supertrevliga!

Imorgon blir det upp lite innan sex för att fixa allt, käka och sedan gå mot mässan. Kommer tillbringa timmarna mella sju till tio där på ett ungefär.

Juste! Vi satt och åt på en restaurang nyss, så kom det in en random kille och pratar i telefon. Jag blev jätte chokad att han inte pratade skånska, sedan kom jag på att jag faktiskt inte är i skåne längre! Smart Emma!


Visst har vi en fin monter!


/Emma

Ullared

Igår var det fullt upp! Upp och rida hos mina kusiner mesans mamma jobbade, hem och äta, fixa stallet och sedan iväg till gekås! Stannade kvar i Ullared hos Alicia:) hade lite myskväll där. Sov ut rätt rejält tills Joel kom och väckte mig...ska nu äta tai mat med Alicia och Pia sen kommer mamma och hämtar mig :)
Har varit duktig nu det senaste och tränat! Ska gymma imorgon med Simon och gabbe !! Snart drar ju bekini sesongen igång ;)

49 minuter

Så lång tid har jag på mig innan Susanne kommer och vi rullar mot Blentarp.
Kom nyss ut ur duschen och ska packa lite till så det ska nog gå!

Är ganska sugen på att åka nu faktiskt, ser fram emot det och tycker det ska bli kul som bara den! Tänk så blir jag jätte besviken? Ne det hoppas vi inte på. Jag menar vad kan gå fel? Jag i ett hav av hästsaker, och jag får sälja dem! :)

Har hunnit med att släppa ut alla hästar, rida, mocka, göra ännu fler höpåsar, mocka åt Julle och Karin, äta, sova och duscha idag! Ganska bra jobbat allt!

Känns lite konstigt att lämna mina pluttar i hela 5 dagar faktiskt, men dem har ju bra passning! :)

/Emma

Packa på


Håller på att packa förfullt. Jag hatar att packa, jag vill kunna välja på alla kläder och inte bara lite..
Har fått låna en större väska utav Julle så det ska nog gå iaf!

Åker somsagt imorgon runt 2-3 till Susanne som äger Annie och sover där, sedan kör hon mig till Rytteriet på onsdag morgon. 
Ska hjälpa Susanne med hennes hästar lite imorgon, ska löshoppa mina favoriter, Chuck och Duffy. Duffy är Annies dotter e: Caressini L och Chuck eller Chuckberry som han heter är son till Cyklon och Chackakan (Susannes gamla tävlingshäst som gick 150).
Ska även frisera och fixa dem små pluttarna.

En reklamfilm med Susanne för alla som inte sett den. Hon är den söta förvirrade tysta tjejen brevid den långa killen!


/Emma

1, 2, 3.

Sitter i köket nu, har ätit och kollat på big brother! Ganska kul att se patetiska människor faktiskt. Men vem tackar nej till en halv miljon?!

Ska dra mig till stallet snart för annars lär jag somna. Har varit och mockat, fixat Zebs lösa sko, lunchat och ridit Zeb innan idag. Så ska rida Annie, ta in och göra 511 höpåsar (nu tog jag i, men jag ska göra massor!).
Zeb va riktigt pigg nu då han har fått stå massa.. så han blev rädd för en tupp när jag skrittade fram, stegrade, backade, gjorde luftsprång och skenade hem. Jag hade inget att säga till om för tog jag i tyglen bara krökte han ihop sig och sprang ännu fortare, knäpp häst (och ja Julle, detta monster ska du upp på)!
Annars gick han väldigt bra idag faktiskt, red inte så länge dock.

Dags att dra, ska hem och packa klart allt sen och avsluta dagen med stallet igen för att natta hästarna:)

/Emma

För mycket att göra.

Och det leder alltid till att man istället inte får något alls gjort..

Har iallafall kollat upp mer om jobbet nu, åker redan på onsdag kl 08.00 rullar vi mot gbg!
Sedan kommer jag inte hem förens mitt i natten på söndag. Ska bli riktigt kul faktiskt!

/Emma

Klockan halv tio en lördagskväll

Vad händer då?
Jo Kajsa kommer och undrar om vi ska med ut. Så nu blire tagga utgång på slakt!

Måste bara säga att min vita lilla pärla gick super idag! Red i en och en halv timma, ville inte sluta så fin var hon.
Har hunnit med att springa en runda med. Zeb fick stå då han har en lös sko.. Alltid är det något..

/Emma



oh happy dagger

Passande rubrik? njaa..
Kan börja med att säga stort GRATTIS! Då jag har närmare bestämmt tre bra vänner som alla fyller olika åldrar idag!

Igårkväll, Fredagskväll, första dagen på lovet tillbringades i soffan med extremt lite folk mot vad det brukar. Kollade på tre bra filmer (allt handlar om tre..). Den bästa var nog i rymden finns inga känslor, så skön film!

Nu har jag ätit lång frulle, hängt upp tvätt och tänkte nu lägga i en maskin till för att sedan städa, göra pannkakor, åka till stallet, springa och förhoppningsvis plugga. Men tror inte det kommer hända. Har även tnkt ringa två samtal som jag måste ta tag i.



/Emma

Rubrik

Jag hatar att komma på rubriker, det är alltid dagens mission..

Kom iallafall hem för ett tag sen, har ätit lite och slappat. Ska slänga i en maskin tvätt nu sen ut och springa tänkte jag! 
För ikväll blir det film och dunderkladdkaka!

Hittade lite idag faktiskt, men inte det jag hade tänkt..

Kul inlägg! Skit kul!

/Emma

slask och blask

Just nu sitter, eller rättare sagt ligger jag i skolan. Vi har fysik men jag läser inte den kursen alltså befinner jag mig längst bak halvt liggande på en stol och ett fönster och kollar bloggar! 
Detta är sista lektionen sen får vi alltså ett välbehövt lov. Riktigt nice och det inleds med staden i Lund för att se om jag kan hitta mig massa kläder.

Lite tråkigare just nu är ju vädret.. Slask, regn, blixthalt och grått. Kuuuuuvl!

Förövrigt har vi haft idrottsprov, får hoppas det gick bra så jag får det betyg jag vill ha.
Det där med beytg är en hysteri för sig, först ska man ha bra betyg för att komma in på det gymnasium man vill, när man sedan går på gymnasiet spelar tidigare betyg ingen roll utan nu måste du kämpa med nya betyg för att kunna komma in på högskola, väl där får du börja om igen. Ne lite överskattat känns det.

Något annat kul är väl att jag drog sönder mina byxor idag i morgonhysterin, gör mig dock inte så mycket. Synd att det va mina nya byxor bara..



/Emma

Nytt flik inlägg!

Har äntligen lagt in inlägget under fliken Flyinge Hippologi gymnasium, så läs där om allt ni undrar! Är det något annat ni vill veta, komentera bara, vi svarar på allt!

Jobb på skandinavium

Fick ett roligt samtal idag i skolan, sökte nämligen jobb förr veckan på GHS mässan, och jag fick det!
Ska bli riktigt kul! Kommer komma dit på onsdagen och åka hit igen på söndagen så blir en hel del i gbg! Kommer att bo på hotel, vet dock inte vilket ännu. Så alla som ska dit måste komma och handla utav mig på Rytteriet!

Förövrigt har jag varit i skolan idag och ska till stallet nu. Blir tyvärr ingen ridning då jag har en inlämmning tills imon, plus ett prov om alla muskler.. Inte allt för roande.
Fick ett annat kul samtal idag med. Så imorgon blir det stan med lille Eva för att spendera allt för mkt pengar..

/Emma

Speedad!!!

Jag är just nu JÄTTE pigg!!! var på flyinge idag och red Candid, ganska svår riden då det är många olika ryttare som alla rider olika på honom och han kräver sin ryttare. Det gick bättre än jag trodde! fick ett rejält gympa pass om inte annat ;) sen full fart mot stallet, har dumpat min moppe den senaste tiden och gått till stallet varje dag. Kände mig riktigt nöjd med min egna stjärna idag! blev framridning och lite jobb på Täckta bannan sen dressyr arbete i Craaford :)

Ska hoppa in i duschen nu sen blir det att plugga som bara den till rättkunskapen imorgon! Packat alla Catatonias grejer idag för hon ska åka hem iomorgon och jag på fredag :D ska bli jätte shönt att komma hem!!

Sommar bild på min lilla katt som kattunge!! <3


/Amanda

hest

Har hållt igång ganska bra idag faktiskt!
Först var det upp och jobba med unghästarna en sista gång innan dom går på vila och vårat jobb med dom är klart!
Efter fyra duktiga tvååringar var det lunch, riktigt gott var det!
Åkte direkt till mitt stall och fixade allt till pollarna. Hem igen för att plugga(y) och samtidigt lite halvt kolla på topmodel.
Till skolan igen, denna gången för att rida. Red Amarilli för sista gången innan vi byter, gick stundtals riktigt bra. Men det är ju en lite speciell häst.
Em stalltjänst, sedan hem äta och vidare till mitt stall. Annie fick sig en vila idag och Zeb blev longerad ute och fick en promenad. Han ska vila imon sen ska han igång på riktigt igen!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fortsätta plugga. Hoppas på att lämna in minst två arbeten ikväll!

Bild från förra vintern, jag lyckas alltid hitta dom enorma vinterjackorna!


/Emma

Svar!

Fick lite frågor om flyinge som jag tänkte svara på!


Hur är det när man har med sig egen/egna hästar?


Att ha med egen häst är inget problem alls! här finns gått om bra stall alldeles intill anläggningen. Jag och Emma har häst i samma stall, 800 m från flyinge. Alla stall är bra, man får välja efter pris och hur mycket man vill sköta själv. finns dom stall som är billiga och man får göra allt själv, som i vårat med vi har ett samarbete med dom andra som har hästar och då blir det bara 2 fodringar/häst/vecka. sen finns det dom stallen som till och med mockar åt dig och tvättar täcken osv.

Finns det gott om träningar/tävlingar på nära håll?


Kan ju säga att jag tävlar mindre när jag är här nere men det beror inte bara på att mina föräldrar inte kan köra. Det är ganska många tävlingar som man har gångavstånd till. I Granelund brukar det var tävlingar ofta och även på flyinge! när jag var lite mer aktiv med tävlandet så åkte min mamma ner ganska ofta, ungefär varannan helg beroende på om det var tävlingar med gångavstånd eller inte.

träningar är nog det minsta problemet! här finns både många träningar i Granelund och på flyinges anläggning! finns en lista med nummer till alla tränare på båda elevhemmen.

Hur ofta är era föräldrar och hälsar på er?


Det är för det mesta bara mamma som hälsar på mig i och med att det oftast är i samband med tävling. jag åker ju hem lite då och då också, det är aldrig några problem med vem som ska ta hand om hästen/hästarna!

Hur många poäng behöver man ha på ett ungefär för att komma in?


Betygen är ju olika från år till år. När vi sökte kom alla in för det var så många som tacka nej, men ettorna nu hade lite högre poäng. förlåt att jag inte kan ge dig en siffra! hittar det inte på flyinges hemsida :/

Hoppas du är nöjd över svaren!!

/Amanda


För mkt mat= trött tjej..

Jag var så taggad inför igår kväll, men blev ganska mycket mat för min del så jag blev riktigt trött! men hade trevligt iaf :) Ja, Matilda, Julia och Josefin åkte till Simon där också Nicklas och Emil var. sen drog vi vidare till Jonte och var där lite men det var inte bara jag som var trött så vi gick hem ganska tidigt :)


Ska göra färdigt svenskan nu som ska vara inne 23:55 i kväll! kom nyss ut i duschen, innan det skickade jag in ett annat arbete....är skoltrött så det blir bra med lov snart! Catatonia åker hem redan på torsdag och jag tar tåget på fredag! ska på mentalträning på fre kväll. På lördagen sen tänkte jag åka skidor och på kvällen dra till Göteborg för att på söndagen titta på Alexandras lilla syster i semifinalen till GP-ponny!! tyckte att dom behöver lite lugnare nerver för sist var alla väldigt nervösa! Hon ligger bland topp 5 så det ska nog gå vägen ända fram till Gbg Horse Show! :)

bjuder på en väldigt vacker bild...



/Amanda

Another day

Ligger i min säng just nu som jag gjort mestadels den senaste 15 timmarna, ne jag ljög lite nu. Har varit uppe, pratat och ätit lite med. Ska gå ner och ta mig lite flingor för att sedan bege mig mot stallet vilket inte är supermotiverande då det är snö ute. Snö och plus grader vilket ger styltor, vilket suger!

Hela dagen igår gick fort! Sov länge, tog mig till stallet, red och fixade allt. Sen hade våran brunn i stallet frusit så jag Eva och Alle stog och hackade i fruset bajs som hindrade vattnet från att rinna ut, inte det mysigaste jag gjort iaf..
Sen på kvällen blev det lungt med film och härliga människor.

Sommar, sol, hemma, pappa, jag och Freja. Hade ju inte suttit helt fel om det var såhär det såg ut nu istället..

/Emma

It´s Friday

Amanda ligger i sängen och sover medans jag faktiskt tagit tag i att städa lite, egentligen gillar jag inte alls att ha stökigt. Men är inte så pass organiserad att jag lyckas ha det städat jämt..

Ska strax bege mig till stallet för att rida, och ikväll blir det bio med halva internatet + susanne.
Det är såhär att Susanne, Annies ägare, jobbar sin sista dag på internatet idag vilket är riktigtriktigt tråkigt!
Hon har verkligen blivit en extra mamma som man kan prata med och har alltid något själv att berätta.

Eftersom det är bio ikväll innebär det hamburgare, pommes, läsk, popcorn=massa onyttigheter!
Denna veckan har verkligen inte varit bra för oss som skulle dra ner på fett och socker (vilket var ganska många faktiskt). Vi inledde ju veckan lite fint med Pizza och marängsviss för att fira Klaras 18års dag. Sen fortsatte vi igår med fika som bestod av mums-mums, tårta, bullar, kakor och läsk i massor! Sedan idag. Kan ju tänka mig att något slinker ner i helgen med..

Pratade med min kära mamma innan med, så ska beställa färgning utav mitt hår snarast då det borde gömmas i en mössa förevigt så som det ser ut nu..

Tänkte ta mig en tur ut med Zeb idag, dock är det inte lika nice väder nu som det va på denna bilden..

/Emma

Ge mig socker!

Jag har på något sätt lyckats att börja ta tag i mitt liv!
Har ännu en deal med Julia, denna handlar om att inte äta godis och sådana onyttigheter.
Har börjat gå och lägga mig tidigare och även börjat plugga.
Och vet ni vad? Allt känns mycket lättare! Är inte alls lika trött på morgonen länge och har mer motivation till att rida.

Sen har jag gett mig in på ett antal dealer! 
  • Ska tävla i dressyr på Annie (dock bara en pay and ride, men ändå)
  • För varje hel vecka i skolan utan någon frånvaro blir det fika.
  • Den fikan som endast ska bestå utav något drickbart ska vara det onyttigaste för veckan med.
  • Sen är det ju en till, men den säger vi inte här!

Träningen i tisdags gick bra! Idag blir det dags igen, kl 20.00 närmare bestämt.
Men innan dess, en hel dag i skolan! Kanonkul!


/Emma

Äkta HG

Nu har jag äntligen blivit en äkta HG elev!! Åt upp en hel pizza och efterrätt efter det + att jag köpte och åt min första Ben & Jerry glass! ser det som en posetiv sak för då har jag en till anledning att röra på mig vilket jag älskar!! vill bara det ska bli sommar nu så man kan ut och springa, spela fotboll, sola, bada osv.

Tänkte duscha nyss med Emma hoppa in före mig och sa att jag kunde blogga istället ;) borde plugga till rättkunskaps provet som ägerrum imorgon men tar en dusch först! sen ska jag belöna mig med ett avsnitt av Paradise hotele Norge! Har ju sovmorgon imon så får bli en sen kväll i kväll ;)

Hade jätte trevligt när jag och Alex va hemma i helgen!! badade tunna (44 grader!!) sen grillade vi och hade det mysigt! värme grejen gick sönder dock så det var ganska kallt när vi skulle gå och lägga oss! jag och alex låg båda med tjocka kläder tätt in till varandra med dubla täcken och det var inte för varmt kan jag säga! körde en hel del när jag var hemma också, börjar få koll på det hela nu :)



/Amanda

lunchdags

Jag har krypit ner i sängen igen efter en iskall förmiddag, i hopp om att få lite skolarbete gjort.
Var uppe tidigt då jag hade morgonen i stallet. Var effektiv och släppte ut, fodrade, mockade mina, fyllde på alla hinkar och gjorde kraft på 40 min. Det brukar ta en timma om jag inte gör vatten och kraft. Skumt!

Har även löshoppat våra kära unghästar idag, och den bästa var helt klart Flyinge Ruccola (Rut) som har dressyrstammen Rousseau-Royal Highness.
Kollade även på Kyra K träningar under lunchen som blev väldigt lång.

Det är väl vad jag hunnit med idag, tänkte somsagt göra min svenska uppgift nu så jag kan rida sen, tanken är att Annie ska trimmas och Zeb longeras. Sen får vi se när vi slutar eftersom vi har eftermiddags stalltjänst..
Ska även rida i skolan, dressyr arbete är det ända jag vet.

Och nu börjar jag svamla igen för att slippa plugga, lika bra att sätta igång!

Flyinge under lite varmare tider!

/Emma

Everything matters

Sitter här i skolan, som jag gjort dem senaste 4 tisdagarna, samma sal, samma kanal. 
Hehe kul va?

Har iallafal svenska och ska skriva en sådan där superduper rolig essä så man bara skrattar när man tänker på den, om den sjukligt bra pjäsen Tartuffe med! Ska vara inne i veckan så får ta tag i den nu.
Annars händer inte så mycket kul, för skolan är ju det ända roliga jag har..

Ska träna ikväll med Annie, hon får dubbel träning denna veckan då Zeb har fått sig en liten vila eftersom han kändes lite loj hela förra veckan.
Så lille Zeb ska bara ta det lungt en vecka nu..
Just chillin

/Emma

Bada i -17 grader?!?

Nu ska jag och Alexandra iväg och bada tunna med Gabbe, Simon
 och några andra!! har vart på gekås idag och då fick jag köpt en snygg ring och ett par örhängen :) köpte lite annat oxå ;)




/Amanda

samma sak varje dag

Varje dag vid ungefär samma tid ställer jag mig alltid samma fråga!
Varför skjuter jag alltid upp att åka till stallet?!
Tror jag att det ska bli bättre när det är kallt och mörkt? Knappast!

Men nu är det hög tid iaf!

/Emma

Vår klass just nu

"Å andra sidan har hela klassen gått in i någon slags trans just nu där de som inte gråter över att de inte har någon pojkvän och kommer dö ensam hostar ikapp och tävlar om titeln som "veckans snorigaste"(okej, det var inte sant. Men man skulle kunna tro det). De som inte kan bestämma sig snorar och gråter samtidigt.  Låter det inte fantastiskt?"

Word by JULIPE!

/Emma

motivationen?

Känner mig lagom motiverad att åka till stallet när det är typ 10 minus och mörkt om några få timmar.
Båda ska ridas och allt ska fixas till tre hestapollar..

typ såhääääär övermotiverad är jag nu.

/Emma

städastäda

Känner att jag blivit hemmafru.. Nästan så va..
Ne men jag och Julle har köksvecka så har nyss städat igenom hela köket riktigt ordentligt. Och att städa filter i diskmaskinen var nog bland det äckligaste jag gjort!
Ca 20 tjejer i samma hus är inte frächt någonstans!
Men nu är det riktigt fint. Man kan nästan spegla sig i alla ytor till och med!

Har förövrigt vart hemma idag då jag inte kunde prata eller svälja imorse.
Har inte ridit heller, Viktoria red Zeb iaf.
Så vad har jag gjort?!
Sovit, mockat, ätit och städat. Kul liv. 

Nu ska vi sätta på en film som vi jobbar med i skolan, riktigt dålig är den, men måste ses..

Hittade en liten rolig bild på Julles blogg (som förövrigt är en utav de bästa bloggarna jag vet!)
Dem tre blondinerna med mittbena i superduperkvalitée.

/Emma

sjuklingar

En jobbig sak med internat liv är att om en blir sjuk blir alla..
Just nu är nästan alla förkylda, och det är inte vanlig förkyldning utan en jobbig en. Jag har tor och har bara ont i halsen, så kan knappt svälja. Men det är tillräckligt jobbigt tycker jag..

Har iallafall hunnit med att rida en häst i skolan, Amarilli, hon är ganska ny så det var första gången jag red henne. Men i slutet gick hon riktigt bra faktiskt, tilloch med så bra så att hon och Karmenco får slåss om första platsen.
Ska ju rida henne några gånger nu så får se om hon är likadan sen. Men det roligaste var att när man började rida fick man verkligen den här "jag vill inte rida, hästen lyssnar inte alls" känslan. Sedan när man jobbat igenom henne så var det superstor skillnad!

Red Annie med på em, mkt volter och jobbade med henne mycket för skänklen.
Zeb va lite varm i en hov + att jag inte mår helt hundra, så han fick sin vilodag idag.

Blir ett sådant tråkigt inlägg utan bild.
Kan avsluta med att Amanda har blivit riktigt dålig på att blogga..

/Emma

RSS 2.0