Skidor?

Saknar att åka skidor så grymt mycket :( (tidsinställtinlägg;))

2009 Ulrisehamn :)


/Amanda

bäst!

Denna låt går på repeat här just nu.
Ska dra iväg och fixa hästarna nu sen blire tagga nyår!
Böjar hos Malin för att äta med hennes familj då min familj har flytt till mormor hehe.
Sen drar vi vidare till mig för att möta upp mer folk här och chilla lite sedan vidare till stora staden Kalmar för utgång!

/Emma

Nyår!!!! (Matildas födelsedag)

Börjar med att säga GOTT NYTT ÅR!!

Har preciis komit hem från Alicia som jag sov hos i natt :) Vi var på gekås igår, köpte inget speciellt men ett fint iphone skal till mamma blev det och lote annat!

Ska snart gå ut och fixa stallet med mamma sen åker vi till farmor där det blir dopp i grytan. Klockan 3 ska jag va i i Ullared, då ska jag, Anna, Alicia och Sandra åka in till falkenberg till Sandra där vi ska fixa oss och äta lite. Sen blir det även förfest hos Sandra! Vi drar sedan vidare till en tjej som heter Beatrice (har aldrig träffat henne) som har nyårs party!! blir att vi sover hos Sandra oxå :) blev väldigt mycket Sadra där men men ;)


En underbar människa fyller hela 17 år idag!! Grattis Matilda du är bäst <3


/Amanda

Fredag!

Just nu bakar jag scones!! ska bli gott sen ska jag skynda mig lite i stallet med att rida och så för sen åker jag till alicia! :D ska gå på gekås lite, planera för imorgon och ha myskväll! så ser min dag ut.

Vill bara åka upp till fjälen och åka skidor!! här hemma är det inte ens snö :( hade sett fram emot att få åka lite..hoppas det kommer snö efter nyår som dom säger!

Hehe, mitt nya pannband som jag fick utav Emelie i julklapp!! :D


/Amanda

Välkommen hem till mig!



Köket!


Köket från andra sidan ;)


Vårat gamla Tv rum, vet inte riktigt vad vi ska ha det rummet till nu men det löser vi säkert ;)


Min lilla Tv som ska upp till min syrras rum så får jag hennes ännu mindre tv


Vårat nya tv rum som va fin rum innan men nu har vi bytt golv och tapeter



Big mama TV:en
'
Nya Tv rummet


Byggde ut ett burspråk oxå :)


Hallen


Badrummet där uppe!


Mitt gamla rum som nu mera Alida bor i :)


Stallet (sorry för bilden)


Dom "nya boxarna"


Dom gamla boxarna


Vårat fina galler som Eije (pappas kusin) har gjort! (jag ska damma av)



/Amanda


HG

Saknar klassen min!! <3

Glada...

..sportiga.. tårtmonster!

..tårtmonster!


/Amanda

Svante Johansson

Har skickat iväg ett mejl till Svante Johansson nu om praktik plats! ville ha någonting nära hemma så det blir lätt med hästarna osv. Hoppas jag får plats där och ingen annan ska vara där dom veckorna!!




/Amanda

snabbt litet inlägg

Känner att jag typ aldrig har tid nu..
Var iaf på KM och O´Learys igår. Riktigt nice var det, massa folk och trevligt sådant!
Sov i Kalmar och tog en buss hem idag. Åkte till stallet nästan dirr för att klippa en häst och sedan träna. 
Zeb hade lite träningsvärk idag och ville inte riktigt men han va SUPER (!) i hoppningen men hoppade bara lite lungt runt 110-115.
Annie var överladdad första rundan, sedan skolade vi henne en runda för att sedan avsluta med en bana på 115-120 och det kändes så lätt! Super häst!

Nu får vi gäster om ca 5 min så kommer vara social hela kvällen för att sedan kolla film med en bra människa!

/Emma

Paradise hotel

följer ni paradise hotel norge? det gör jag iaf :) om ni inte gör det tycker jag ni ska kolla in de på tv 6 play, Grymt roligt och även sorligt eller det kanske bara är jag som gråter till paradise hotell? hehe




/Amanda

Bus!

Har varit hos min kära mormor ikväll, fikat lite och snackat skit ;) Jag och Alida skule rida ut idag men Pedro (hennes ponny) blev lite för het så hon fick skritta hem med Harry så fick jag ta hetsporren och galopera av honom lite :) Han stod mest och studsa och bockade till och med! haha har inte ens sett han bocka i hagen, men nån gång ska va den första!

Mig när jag inte har några hästar i flyinge, uggla..


/Amanda

Dagens träningar

Nu är jag hemma igen, och idag var det Annie som gick bäst!
Zeb var lite loj i början och hoppade mer uppåt än frammåt så då tyckte han det var jobbigt och stretade emot. Men sista rundan funkade och nu vet jag hur jag ska göra tills imon :)
Annie var pigg i början men när vi börjat hoppa så lungnade hon sig lite och koncentrerade sig mer. Hon har börjat vänta på mig nu och inte bara rusa iväg. Och vattnet gick med super idag!

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan dra vidare mot palace!

/Emma

Det som göms i snö kommer upp i tö

Hittade lite jul bilder på mig syrran och våra hästar och katter! Dom togs för väldigt länge sedan som ni ser ;)

Jag, Alida och missarna!


Pedro & Alida


Stina & jag


/Amanda

Fullspäckat!

Har verkligen inte haft tid att blogga senaste dagarna. Det som kommit upp från min sida har varit tidsinställda eller snabba inlägg..

Har 3-dagars kurs nu med båda hästarna, Zeb skötte sig super och var verkligen nöjd med han idag! Annie var riktigt laddad, gjorde det hon skulle men vi båda kunde gjort det bättre. Får hoppas hon är bättre och lite lugnare imon.

Denna 3-dagars kursen går då ut på att första dagen rider man markarbete och rider verkligen igenom både häst och ryttare med mkt krävande markövningar. Andra dagen är det gymnastikhoppning som bygger lite på första dagens övningar. Och tredje dagen när hästarna är riktigt genom ridna är det banhoppning, oftast en komplicerad men riktigt kul sådan!
Jag rider hästarna direkt efter varandra, så jag har snälla päron som hjälper mig emellan.

Vad har jag gjor nu dessa dagar då? Julafton var vi ju hos Mormor & Morfar, firade jul där och hade mysigt. Åkte hem då mamma skulle jobba kväll så min roliga julaftonskväll spenderades i stallet med fina hästar.
Juldagen var det upp tidigt och släppa ut och rida, sedan åkte vi till Farfar & Farmor, kom dit på kvällen (då det tar ett tag dit) så hade lite julmys där. Annandagen firade vi jul igen med kusiner och farbröder. Åkte hem på em och sedan stallet för att rida båda mina pluttar. Skynda hem för att möta upp Rebecka och träffa henne, slutade med att vi satt och spelade Monopol med min far till klockan halv 2, eftersom alla ville vinna.
Idag tog jag lite sovmorgon sen upp och äta och fixa mig för stallet, tränade båda och sedan hem för att hinna till kalmar innan en affär stängde, köpte massa foder och en ny grimma till Zeb som tog sönder sin idag. 
Stannade ett tag och åt med mina päron sen körde dom mig till Rebecka så jag fick träffa hennes übersöta hundar (2 chiuauor), mös lite med dom medans hon åt. Sedan gick vi och tog varsin kaffe och träffade lite kompisar, till sist vidare till bion för att se New years eve, riktigt bra film! Vill bara se den 100 ggr om!

Nu är jag hemma och ska strax hoppa i sängen för att ladda om tills imon, då ska jag upp i tid för att köra lite bil, sedan äta och träna båda, sedan får vi se vad kvällen har att erbjuda, förhoppningsvis utgång med trevliga människor!

Här har vi en söt liten sixten, jag blev ganska kär då han bara är 9 veckor och inte större än min hand.


/Emma

Bästis!

Idag har jag inte gjort så jätte mycket, men jag och mamma stack ner till gekås en snabbis eller det var meningen iaf ;) Vi var där ganska länge och handlade för ganska mycket..När jag kom hem hade Linnéa kommit!! blev glad när jag fick se hennes super snygga nya bil stå på gården! Vi bytte julklappar, sen satt vi och spelade Wii och snackade resten av efter middagen :)

 

När hon åkte hem gick jag och Alida ut i stallet och mockade, tog in alla hästar. Sen red vi i paddocken :) Alida red Harry lite och jag Pedro, han tyckte nog jag va lite jobbig för han går ju mest på ridskolan och alida ställer inte så höga krav på han. När jag hoppade upp på Harry sedan så va han jätte pigg, han bockade med mig :O har han aldrig gjort innan haha.


Har precis hoppat ut ut duschen och ska snart gå ner och hjälpa mamma med tacosen som vi ska käka ikväll!


Linnéa bästa Karlsson! <3



/Amanda

Ingen större ändring iallafall

"Ingen TR-ändring om sponsorexponering

2011-12-26

För att underlätta för de aktiva att tolka nuvarande rekommendationer har sponsorers exponering fått ett eget moment i TR. Men observera inga regeländringar har gjorts och de angivna måtten rör sig endast om rekommendationer.

Ridsporten har få exponeringsutrymmen för sponsorer på ryttare och häst och Ridsportförbundet får många frågor både från aktiva, sponsorer och tillverkare när det gäller regleringen av dessa.
-Genom ett utökat TR 1 med en skrivning kring vad internationella förbundet FEI rekommenderar, har vi försökt besvara dessa frågor, säger marknadsansvariga Emmelie Johansson på Svenska Ridsportförbudet.

Regeln för var och hur sponsorer får exponera sig har fått ett eget moment i TR 1, men reglerna är desamma som tidigare, med några saker som underlättats vad gäller förtydliganden och rekommenderade på storlekar av reklamyta enligt internationella förbundet FEI.
- Vi följer endast internationella förbundet FEI:s regelverk, säger Emmelie Johansson som välkomnar alla som vill synas tillsammans med ridsporten.

Inom alla idrotter är matchkläder och utrustning exponeringsplatser för sponsorer och det finns regelverk för vilka ytor som får och kan användas. Inom ridsporten har tillverkningsindustrin sett till att synas på kläder, utrustning för hästar och fordon och vagnar i körningen.

- Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige, betonar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa.
Här har Tävlingssektionen underlätta för både ryttare och tillverkare. Tidigare krävdes ett avtal mellan ryttare och sponsor även på nationell nivå. Är det ryttare som rider internationellt krävs ännu ett sponsorsavtal för att ryttaren ska få bära reklam.
- Men vill den lokala ridsportbutiken sponsra en ryttare är det nu helt ok, precis som om mamma eller mormor köper utrustning med logotype på, förtydligar Tobias.

-Angående tillverkarnas produktnamn och logotyper på kläder och utrustning avser det synlig märkning under tävlingsmomentet. Det avser till exempel inte en sadeltillverkares märkning på kåpan som inte syns när ryttaren sitter i sadeln, fortsätter Tobias Mattsson

Här följer TR I mom 151 och måtten inom parantes är enl. FEI och är endast rekommendationer.

Mom 151 Sponsorskap, reklam

1. Reklam, sponsorer

En hästägare eller ryttare kan skriva avtal om reklamexponering med sponsorer.

Ryttare har rätt att bära reklam (logotyp) på klädsel, vojlock, insektsluva eller vagn

enligt nedan specificerade ytmått. Reklamrätten vid internationella tävlingar som

VM, EM och Nations Cup tillhör Ridsportförbundet. Ryttare som tävlar internationellt

måste ha sponsorkontrakt godkänt av Ridsportförbundet. Rättigheten gäller inte

Olympiska Spel eller andra tävlingar under ICO:s beskydd. Om personlig sponsor ska

användas vid VM eller EM fordras speciellt tillstånd från Ridsportförbundet.

Tillåten reklamyta innefattar även bakgrundsfärg eller annat färgfält. Som reklam

räknas inte hästens namn, ryttarens eller ägarens namn, klubbens namn eller

emblem.

På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller

logotyp endast exponeras på en maximal area av:

(OBS! Nedanstående mått inom parantes är FEI-regler och är under 2012 bara

rekommenderade mått.)

Hoppning

1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.1.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.1.3 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en gång på vänstra

benet

1.1.4 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

1.1.5 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt på hjälmen

1.1.6 Insektsluva 75 cm² (7,5 cm hög, 10 cm lång) endast en gång

1.2 Dressyr

1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.2.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.2.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

1.3 Fälttävlan

1.3.1 Hopprov Se 1.1 hoppning

1.3.2 Dressyrprov Se 1.2 dressyr

1.3.3 Uthållighetsprov

1.3.3.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.3.3.2 Ridjacka/Motsvarande 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

100 cm2 (10 cm hög, 10 cm bred)

1.3.3.3 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en

benet

1.3.3.4 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.3.3.5 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt

1.4 Distans

1.4.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.4.2 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en

benet

1.4.3 Ridjacka/motsvarande 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

100 cm2 (10 cm hög, 10 cm bred)

1.4.4 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt

1.4.5 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.5 Voltige

1.5.1 Backpad 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.5.2 Kläder 100 cm² (10 cm hög och 10 bred) får

användas en gång

1.6 Körning

1.6.1 Dressyrmoment, precisionsmoment

1.6.1.1 Vagnsida 400 cm² (20 cm hög och 20 bred)

1.6.1.2Jacka/motsvarande 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) endast

sidan av jackan i höjd med bröstfickan

1.6.1.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.6.2 Maratonmoment

1.6.2.1 Vagnsidor, framstam 2 520 cm² på vardera av de tre reklamplatserna

1.6.2.2 Medhjälpares ryggar 1 260 cm² på vardera ryggen

OBS dessa mått är endast förslag från FEI som kan börja gälla 2013."

Taget från SVRFs hemsida.

/Emma

Sorry!

Alla har väll fullt upp nu i jultiden så hoppas det förståligt att vi inte bloggar jätte bra dom här dagarna! tittar just nu på stockholms horseshow :D Grmt häftigt!! va ute och red hela familjen idag eller inte pappa, bara jag, mamma och Alida :)

Alida och hennes söta Pedro!


/Amanda

mycket jul.

Om 20 min är det dags för julfirande nummer 3.
Var hos mormor, morfar & morbror på julafton, igår firade vi med farmor & farfar och idag blir det pappas släkt.
Har fått lite fina saker som kommer upp här sen. Min släkt är inte så mkt för julklappar utan man får saker lite då&då ist.

Förresten är det snö där jag är nu (utanför Jönköping), inte mycket men lite.
/Emma

Mina julklappar!

Har inte hunnit med att blogga idag, har varit på massa julmiddagar ;)

Här är nästan alla mina julklappar!! Jag köpte den gröna väskan och dom två tröjerna själv men det är mina julklapp till mig själv så tyckte dom kunde vara med på bilden oxå :)



/Amanda

3 bra

/Emma

Här bor mina pollar nu

Ingången, rakt fram är Annies box.

Annies box
Zebs box
Stallgången till höger från ingången. Rakt fram är logen, till höger längst bort tvätt rum och till vänster längst bort sadelkammaren.

Hela stallet taget från logen
Spolspilta och utgång

Sadelkammaren
Sadlar och gjordar.
Träns, hade precis ridit Annie och inte hunnit smörja, därför det inte hänger lika snyggt.
Tvättrummet
Foder och redskap
Och på logen har vi mina bästa vänner höhö. 67st små får.
Och här är dom i hagen med alla ponny grannar!
/Emma

GOD JUL!!



/Amanda

nya regler

Kopierat från http://jakobahlquist.wordpress.com/

"HAR NI SETT NYA TR!?!?!?!? Jag undrar bara vilka inkompetenta människor som sitter och bestämmer dem sakerna! En bra sak var dock att man får rida med rakt bett i dressyr. Dock måste det vara oböjligt, alltså får man inte ha silikonbett. VARFÖR FÅR MAN INTE HA SILIKONBETT FÖR!?!?!?!?!?

Sedan till det andra, loggor på utrustning får nu endast vara 1×3 cm. Så nu kan vi ju säga bye bye till alla animokavajer, scapa schabrak, schockemöhle schabrak, endel JW schabrak,  HL schabrak, Uvex hjälmar, PC boots, racesafe västar, i princip allt från Kingsland, veredus skydd, eskadron skydd och de flesta schabraken från Hööks. VAD ÄR DETTA!? För mig är det helt ofattbart.. ÄR SÅ HIMLA ARG JUST NU.

Leta här: http://www3.ridsport.se/Tavling/Tavlingsreglemente/"

/Emma


tidiga julklappar!

Man får ju alltid några julklappar dagarna innan, iaf jag.

Den ena köpte jag till mig själv, en riktigt nice kalender.
Hade en på Malmös brandmänn förra året som jag fick utav Ellen, men iår blir det lite bättre.


Sen fick jag en utav Susanne, Annies ägare. Ett täcke jag blev superglad för.
Ett Rambo newmarket skritt täcke. Det roliga är att jag gått och pillat på detta på Ryttare och Häst jätte länge men tyckte det va lite onödiga pengar då jag faktiskt har endel. Men nu fick jag det och blev super nöjd!


Fick även en sådan här ullfilt utav Susanne att ha nu på vintern när man skrittar, vilket kommer användas flitigt.

/Emma

Glada vovvar

Fick mig ett varmt välkomnade hem utav dessa sötsaker!
Sivan, den gula, är världens bästa hund! Hon är blandning mellan schäfer, rottvailer, dobberman, pittbull och ngt mer. Men snällare hund får man leta efter.
Bonzo, den svarta, är schäfer/border collie vilket syns ganska tydligt tycker jag.


Ikväll kommer även min brors nya lilla hund hit, Elsa. Tror alla ser vad det är för ras.
Hon är ca ett halv år gammal och riktigt söt hon med!

/Emma

Toppen dag!

Jag är på riktigt bra humör idag! Fick rida min absoluta favorit häst (efter mina ;)) Robban!! han är så sjukt härlig att rida :D Vi red ut med fyra hästar idag för snön har smält bort :( men det är ju härligt att kunna rida ute i skogen! jag red som sagt Robban -04 val. ca 1,65 e.Cortus (Cantus) u.Retzina Loca ue.Pentagon(Pilot)-Robin Z -Steinbeck.och så red jg en annan jätte fin häst, Colette 06 sto. 1,65 e.Couleur Rouge (Cor d'Alme) u.Fabaletta-Contender-Cor de la Bryere.

Nu ska det käkas sen städas och mockas!

Robban och Olivia i falsterbo 2009 :D




/Amanda

hehe

Såhär glada blev mina pollar av att komma ut igår i en större hage med massa ponnisar brevid.
Zeb blev mist 10 cm högre och lekte fin hingst ett tag..

/Emma

Fullt ös medvetslös!

Ska gå och släppa ut hästarna sen kör pappa mig till Mjöshult där jag ska jobba! sen ska vi göra färdigt allt och det tar väll resten av dagen kan jag tänka mig så hästarna får vila som dom ävn kommer göra imorgon...




/Amanda

Julpynt!



Mammas jullandskap!!






Molly har redan paxat ett paket!


Grannen ska pyntas nu (första kulan uppe)


/Amanda

God Natt!

Det var jätte mysigt att grilla! Träffade Hanna som jag inte sett på typ ett år, mycket trevligt :)

Har slagit in alla Alidas julklappar nu, tog jätte lång tid...Hon får alldeles för mycket iår!!! Jag har köpt till hene för över 1000 kr och jag vill inte veta hur mycket mamma & pappa har lagt ut :S

Nu ska jag sova, ska upp occg jobba imorgon också, klä grannen och fixa det sista inför julafton.

Natti natti!
(en liten Amanda från 2009)

/Amanda

Julstress!

Har precis duschat, ska iväg snart till Emelie och grilla lite korv och dricka glögg ute i skogen! mys :) hästarna har skött sig bra idag, Charmes hade sparkat Catatonia så hon va lite svullen men det var på en mjukdel så hon hade inte ont :) Snart är det julafton! :D dan före dan före dopparedan!





/Amanda

Jobbat!

Jag har jobbat fram tills nu ungefär. Jobbar lite hos mina kusiner när dom behöver det :) Dom har ett stall med ca 20 hästar, nästan bara unghästar och några ponnyer till Emelies ridskola :) dom föder upp hopphästar och rider in/till andras hästar samt tävlar andras hästar också. Emelie & Olivia brukar visa en del hästar på breeders och Falsterbo, i år hade dom med sig 6 stycken till breeders varav 2 var deras egna.

Dom har haft en mycket stor del i mitt intresse för hästar, Emelie som är en otroligt duktig tränare och Olivia som rider grymt bra! Båda har hjälpt mig med hästarna och jag har lärt mig jätte mycket av dom! Har även köpt världens bästa häst av dom, Catatonia ;)

Besök gärna deras hemsida!

http://www.oliviaoemelie.se

Nu ska jag ut och hugga gran med Alida och pappa!

Olivia & Emelie!


/Amanda

Helt sjukt bra, men sant!

http://www.tidningenridsport.se/Avel/Nyheter/2011/12/Schockemohle--Flyinge--sant/

/Emma

Rubrik

Är hemma och äter nu, ska aldeles strax vidare ut i stora Färjestaden och fixa lite saker sen hälsa på lite vänner.
fixade stallet i morse och släppte ut dom men ska rida ikvdå dom blev så glada att komma ut i en större hage så jag hade inte mage att ta in dom igen och rida. Kommer kanske en liten film på dom ikv!
/Emma

Home sweet home!

Nu är jag äntligen hemma. Åkte från skåne vid ett och va hemma vid 5. Sen packade jag upp endel och red Annie, behövdes kan jag ju säga då hon var super pigg.
Träffade lite folk hemma med som man inte sett på länge, alltid lika kul!

Hade ett bra samtal i bilen hem med som får mig att bli ännu mer motiverad och verkligen nå mina mål!
Man behöver sådana prat ibland med personer som man ändå inte pratar så mycket med. För då vet man att det inte är bara för att vara snäll dom säger det.

Skulle egentligen iväg ikväll men är aldeles förtrött och ska upp och släppa ut pollarna och fixa allt imonbitti:)

En gammal bild på en fjortis Emma i vårat badrum..
Pinsam chey detdära..

/Emma

Vandring..

Försov mig lite idag men tror inte hästarna dog av att få komma ut lite senare idag :) Simon (min kusin) kom och vi gick till min farmor för att hälsa på min faster som kom hem, hon bor i stockholm.

Nu ska jag duscha sen drar jag och simon vidare till gekås, är där ca en timme sen hem igen för att pynta färdigt!

/Amanda

En hel termin har gått

Halva min gymnasie tid i Flyinge har gått..
Just nu sitter jag påväg hem till Ölandet för att ha ett grymt bra och välbehövligt jullov.
Kommer sakna vissa lite extra mycket men det är ju bara 3 veckor.
Får se till att njuta av min lediga tid (hur mycket som nu kommer bli ledig?)

Det är nog det skönaste med att komma hem, man vet att man är ledig!

Denna bilden är tagen bakom mitt hus hemma, inte precis på baksidan men inte långt ifrån.
Jag och Sofie på Välk och Akropol.


/Emma

Dagen innan hemdags.

Det är alltid lika mycket att göra då eftersom jag inte kan packa ordentligt förens dagen innan då jag inte vet vad jag kommer använda.
Så idag har det mesta packats och har fixat massa andra saker.
Gjorde även paj till mig och mina päron till mat! Folk blev ganska imponerade faktiskt hehe.

Ja mina föräldrar har då kommit hit och ska fixa det sista i stallet imon innan vi åker.
Jag ska ju till skolan.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kommer Johan hit!
Gammal bild på söt påni och mindre söt ryttare. Snön kan ju faktiskt få komma nu!


/Emma

Fin besök

Gabbe och Simon kom förbi med epan, dom skulle hälsa på mig men satt sig och kolla fotboll med pappa...



/Amanda

Julpynta!

Nu håller vi på att julpynta för fullt! Mamma ska försöka göra färdigt alla julkort, hon gör alla korten själv ("scrappbookingtant") Jag håller oxå på att göra några kort men kommer ingenstans så det får bli som det blir ;)

/Amanda

Bra och dålig dag.

Igår va både en bra och dålig dag. Vi hade slappa lektioner och betygsnack, är hyffsat nöjd över mitt betyg i ridning & körning, ska satsa på toppen och är inte långt ifrån.
Red min favorit, söta Karmenco i skolan och det gick ganska bra, mina gick super, fick reda på en bra sak och hann med allt jag skulle.

Men det dåliga var att vi fick reda på att en utav våra skolhästar ska tas bort i veckan och Karmenco som varit skadad mycket innan har sin sista chans nu och han kändes sämre idag när jag red än han va förra veckan..
Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.
Finaste killen! Bild lånad utav Karin
http://blup.se/sv-SE/horses/102088-karmenco-swb
/Emma

Mer snö!!

Här snöar det för fult! :D har kört min syster till skolan och sitter nu och äter frukost. väntar med att släppa ut hästarna tills det blir lite ljusare och kanske har slutat snöa? Mamma ger dom hö innan hon åker till jobbet vilket är vid 6 tiden.

När jag har släppt ut hästarna ska jag först mocka hela stallet sen ta en rida tur med Catatonia. Rider Harry med Alida sen när hon kommer hem.





/Amanda

Just idag

så tyckte jag om mina hästar lite sådär extra mycket!
Båda gick super och skötte sig hela tiden.
Sådana här dagar fattar man varför det är värt allt slit!

/Emma

Sitter hos Gabbe

Sitter just nu i Gabbes säng med 4 fotbollskillar...dom spelar fifa och jag sitter och bloggar ;) Köpte ett iphone skal på gekås idag! Blev lite annat oxå men bara små grejer.



/Amanda

Mot gekås!

Min syster kom och väckte mig vid kvart över 7...jag skulle köra henne till skolan :) sen åt jag frukost, släppte ut pollsingarna och nu har jag fixat mig lite och åker snart till gekås! ska stanna till vid busshållplatsen och träffa några kompisar som ska till skolan ;)  Glömde säga att jag fick en Iphone i födelsedags present! så ska köpa ett skal idag tänkte jag :D

Mina älskade tofflor som jag lever i, nästan iaf ;)


/Amanda

150e inlägget

På en månad och tre dagar. Ganska bra tycker jag allt!

Red inte alls som jag tänkt idag då vädret inte ville som jag.. 
Red iaf Zeb på täckta banan, övade mkt sidförande.
Annie fick gå i Craaford, mkt galopp och sidförande. 
Båda skötte sig bra men extra plus till Annie.

Har mockat ut hela Annies box ordentlig nu så jag slipper det på onsdag. 
Har även börjat packa!

Nu ska jag hoppa in och ta en varm dusch sedan kolla film med en super klass!
/Emma

Shopping!

Nu har jag och mamma varit och shoppat, gick inte ens en timme innan vi hade shoppat en hels del ;)



Packåsna..


Va ju tvugna att ta en fika oxå :)


/Amanda

vet ni va?

Det är faktiskt snö på marken här nu :o
Inte mkt men det är vitt!
/Emma

dagens vill ha

Jag menar hur tuff skulle inte Annie va i dessa när jag måste brodda?
Zeb har dom vanliga svarta och kvaliten är grym, förutom märket som lossnar..

Finns HÄR

/Emma

skåne.

Livet rullar på, lika så regnet.. Har regnat hela veckan nu, lite segt..
Ska aldeles strax till stallet för att rida och fixa. Ska mocka ur Annies box ordentligt och fortsätta lite på Zebs bedd.
Zeb ska ridas ut och Annie ska nog få hoppa lite!

Sen ska jag börja packa ihop alla saker ikv. Och om jag har tur kommer en trevlig prick och hälsar på ikv!

Kan det inte bli sånt här väder igen? Lagom varmt och inte blött!

/Emma

Sista advänt

När jag kom ner hade mamma gjort ny bakade frallor och varm choklad till mig, åt frukost tillsammans med hela familjen som jag inte har gjort sen i sommras. Nu har vi fixat oss och ska åka iväg och julhandla, blir bara jag och mamma :)

Min syster och pappa ligger och gottar sig ;)






/Amanda

SNÖ!!!

Äntligen fåa man se lite snö!!

Tagen från mitt rum, Chammie, Charmes och Catatonia står och äter :) (kyrkan i bakgrunden)


Oxå tagen från mitt fönster :)


/Amanda

Töntig häst och ryttare..

Red Annie innan, red lågintensiv konditionsträning på hårt underlag (vad invecklad jag blev helt plötsligt) till sandtaget. Jag red en lite kortare väg dit och då måste man rida över ett dike med en "bro" som består utav utfyllnad med jord typ. Men tror ni min häst vågar gå över där?! Klart inte, utan hon ska börja bitcha sig och det tog 20 min innan jag tröttnade och hoppade av. Då var det såklart inga problem..
Sen påvägen hem var det nästan lika läskigt men då gick vi över den typ 10 gånger så tillslut kunde vi skritta över och göra en halt tillockmed. 

När vi red hem hade det hunnit bli mörkt, vi skrittade förbi ett hus och det kommer en hund och hoppar upp på staketet och skäller som en idiot. Jag blir asrädd och börjar skrika så ägaren kommer ut och undrar vad som hänt..
Hehe Annie stog helt still och jag sitter på och skriker? Moget Emma! höhö.


Nu ska jag hoppa in i duschen sedan bär det av mot Eslöv med Karin, Matilda och kanske Alex och Julia!

/Emma

Mums!

Har sovit ut idag! sen hjälpte jag mamma att stda lite. Bakade 4 st kladdkakor som vi ska ha i kväll till kalaset för mig :) blev jätte glad igår kväll när jag kom in i stallet och mötes av fem glada hästar som hälsa mig välkommen hem ;) sitter och kollar lite på tv nu ska snart gå upp och duscha sen blire kalas klockan 19:00!

3 av 4 kladdkakor!



/Amanda

Dagens vill ha

Eller rättare sagt behöver.

Annie har just nu Zebs magplatta, svart till brun sadel. Nej tack!
Så denna skulle inte sitta fel just nu..
Finns HÄR

/Emma

tidig morgon

Gick upp halv 8 idag och åkte för att släppa ut alla hestarna. Fast det är ju bara 7stycken nu så tar typ en halvtimma. Passade på att fixa i stallet, mockade ut lite av zebs bedd med, längtar inte tills hela ska ut..
Gjorde rent och fint i krubbor, hinkar och allt och sopade golvet ordentligt överallt!

Nu är jag hemma och tvättar förfullt!
En maskin är klar och minst 5 kvar.. men hinner ju inte allt idag.
Borde se till att tvätta varje vecka så det inte blir så mkt sen, men man bara skjuter ju upp det..

Det var lite ensamt att somna igår även om jag först somnade på soffan så var det tomt att komma upp sen.
Men om på onsdag åker jag hem! Har totalt varit hemma ca 5-6 dagar denna terminen så ska bli ganska skönt!
Det har även byggts lite hemma medans jag varit här så ska bli kul att se hur det ser ut nu!

Förrförra vintern ute i snön hemma på en söt liten påni.


/Emma

Home sweet home!

Nu sitter ag i min soffa hemma, äntligen! Vi har skaffat en ny TV 55 tum, big mama!!! Finns lampor bakom TV:en som är anpassat till ljuset på Tv:en. Mamma hade nybäddat och städat mitt rum :D



/Amanda

Dagens vill ha


Supersnyggt men ändå enkelt innetäcke från Kingslands nya kollektion.
Passformen ser grym ut och jag ääälskar när dom är lite längre i halsen.
MUMS!
Finns HÄR

/Emma

Hemmåt!!

Nu är jag på väg hem med mamma och pappa! kör med pappas bil så att moppen får plats ;) Jag kör bilen! :D får se hur långt jag orkar innan jag vill sova lite, det blir första gången jag kör på motorväg!

Sista julshoppingen i lund idag, hittade klappar till mamma, bittan (min moster) och til min nya kusin! köpte även mysbyxor till mig själv :)

/Amanda

hovslagare

Båda mina pollar har fått fina fötter och nya skor idag. Har en superbra och snäll hovslagare.
Passade på att fixa allt till hästarna när jag var där så ska bara rida dom sen med.
Men nu måste jag åka och handla.

Har varit riktigt dålig på bloggningen denna veckan men har helt enkelt för mycket för att hinna!

/Emma

Jullåt med Peter08?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WiQKD5Q7OK8#!

/Amanda

Ont om tid!

När jag inte har hästarna här trodde jag att jag skulle ha tid över men har fullt upp! speciellt dom sista dagarna här. Idag måste jag packa färdigt, har bara lite kvar som jag tvättade igår. Jag ska plugga till biologin imorgon..kanske åker och handlar men känns onödigt att slösa pengar på det om jag ändå ska hem imorgon. Måste städa oxå, började att plocka upp mina kläder igår iaf, sen ska det damsugas, våttorkas, dammas av och rensa avloppet...Röjde ut hela garderoben igår så nu är den fin!

Åker som sagt var hem imorgon, det ska bli jätte skönt!! visst är det kul här och så men jag har inte varit hemma sen förra lovet vi hade vilket va för 6 veckor sedan. Mamma fick för sig att vi skulle fira min födelse dag på lördag sen ska jag träffa kompisar på lördag förmiddag och på söndag!




/Amanda


Julhoppning


/Emma

Äkta

EmmAmanda <3




/Amanda

GRYMT!!!!

Min dag har varit helt awesome hittills!! Först så tömmkörde vi, och det gick JÄTTE bra!!! Det gick fort på lunch stalltjänsten och det var kyckling till middag :) Men det absolut bästa på hela dagen var när jag fick min födelsedags present/julklapp utav Emma! vet ni vad det var?? ETT OTTO PANNBAND!!!!! :D Emma är bäst! <3 Är så glad dag :D





/Amanad

Morgon igen...

Orkade inte göra ett inlägg igår kväll när jag kom hem, men jag fick köpt två julklappar till! blev att jag och Eva vandrade runt i lund i regn och vindar!!

Nu har jag precis stigit ur sängen och ska snart till Flyinge! Det blir en gaska lugn dag, först långlektion i häst och stall skötsel sedan lunch och sist körning :) Sen MÅSTE jag städa, packa och plugga en massa så har fullt upp idag.

Blir en Gammal bild sen Ettan!


/Amanda

nya mangelåten


Den bästa dom gjort enligt mig!
/Emma

Nyttig lektion

I Måndags hade vi en bra pedagogiskt ledarskaps lektion.
Den gick ut på att alla skulle skriva saker om varandra i ett julkort!
Nyttigt att se vad folk egentligen tycker om en.

Här är bilder på mitt kort, jag fattar inte Amandas dators kamera så får bli såhär då det blev spegelvänt annars!


/Emma

Lite dåligt bloggande

Har lagt den mesta lediga tiden till att förbereda till årets julhoppning som går imon!
Vårat lag kommer vara grymma, det kommer film på det sen :)

Ikväll ska zeb träna och Vic ska rida Annie. 

Just nu regnar det och jag har fysik! tummen upp? nej..

Fin bild på fin hest. Lenito som jag red i ettan, som nu har åkt hem till Norge med sin ägare Dina

/Emma

Flyinges lucia

Det var ettorna som höll i lucian i år, dom var grymma! i vanliga fall brukar vi sitta uppe i resturangen men i år var vi i stora ridhuset och dom gick på banan. Lucian fick skjuts av Marie Kahrle och Justin! Alla sjöng jätte fint!! Viktoria frågade om jag ville va med med Harry som rudolf, men han är ju hemma annars hade han blivit gullig i röd nos och horn! ;)

Bild på Marie & Justin


Nu ska vi snart till skolan, jag tar min moppe så jag kan åka lite senare :) Börjar med engelska sen fysik och sist svenska där vi ska kolla film! tror jag ska åka till malmö eler bara stanna kvar i lund och se om jag hittar några julklappar. Ikväll bllir det plugg, vi har biologi prov på fredag eller om det var torsdag? aja får ta reda på det ;)

/Amanda

Bilder sen i Lördgas!

Julia som höll i festligheterna!!



Underbara Alexandra!!


Matilda som gjorde kvällen!!


Puss!! Klara och Matilda! tomtedräktera åkte fram..


Emma! årets tomte??


Hon va inte bara utklädd till tomte ;)


Emma som hon ska se ut! ;)



/Amanda

How I met your mother

Julia och jag sitter nu i soffan, färdiga med redovisningarna imon och hyffsat nöjda igen.
Alla sover så det är ganska dött..

Kan sammanfatta min helg lite.
  • Gick upp aldeles försent på lördagen och kom till stallet ännu mer sent
  • Klippte Annie, red Zeb, och fixade mat till 4 hästar och mockade till två. (Vic hjälpte mig mycket med hästarna) på 2,5 timme
  • Fixade mig fort och satt sedan på tåget i 3 timmar till simrishamn.
  • Hade en kul kväll dock somnade vissa lite tidigt..
  • Söndagen började med massor av frukost
  • Sedan jul show på österlens ridklubb
  • Vidare till Flyinge och äta kebabpizza
  • Kom till stallet vid 6 och fixade allt till 4 hästar och red båda mina.
  • Hemma igen vid 9 och duscha och fixa
  • Plugga och äta pepparkakor
  • & nu tvsoffan tills jag somnar!
Ganska kul helg alltså!

En övertaggad söt chey igårkväll.

Äntligen hemma!

Nu har jag med kommit hem.
Jag stannade hos Julia och var runt lite i österlen idag. Så kom hem och krängde en pizza nyss och nu blir det stallet.
Zeb ska gå bommar, hinner jag rider jag även Annie.

/Emma

Trött!!!

Hej!

Kom hem från simrishamn för några timmar sedan men orkade inte blogga försen nu. Vill bara säga att jag går i världens bästa klass!! vi va bara halva klassen för några åkte hem och några skulle upp tidigt nästa dag men vi hade super kul ändå :)

Här kommer lite smakprov på mig, Matilda och Klara! (jag på golvet)



/Amanda

Nu drar vi!!



/Amanda & Emma

Party!

Ska hoppa in i duschen nu, sen fixa iordning mig långsamt...sen bär det av till Simrishamn till julia!! Ska ha klass fest där och våran klass är awesome!!! vet dock inte om det blir bara klassen ;) kommer kanske upp en bld på mig och Emma innan vi åker iväg!

/Amanda

Dagens shopping!

Min shopping:

Puder, naglack och en ring!


En mysig tröja från lindex..


Två par inneskor till mormor och farmor i julklapp!


Emmas shopping:

Ett linne från gina


Mascara och örhängen


En tröja från gina (har även örhänget på)


/Amanda

skåneväder

Regn-blåst-sol-hagel-regn-sol-storm-allt.
Så här växlar vädret just nu, framochtillbaks hela tiden.. 
Tur att jag inte ska rida idag för supersöta Viktoria tar hand om båda!

Detta är vad jag och Eva lättar upp stämmningen med under en Fysiklektion!

Snart!

Sitter nu och väntar på att sista lektionen ska börja...men sen är det helg! blir till att dra till växthuset efter skolan och börja på en dyslexi utredning, blä :( och medans jag gör det ska emma gotta sig med en massage som hon fick i 18-års present av mig ;) sen åker jag, Emma och Eva in till nova och jul shoppar! Jag har många julklappar att köpa men jag ska även köpa en väska och puder till mig själv! och kanske kläder till jul och nyår!

/Amanda


Film på film

Andra lektionen för dagen, andra filmen för dagen!
Har bara tre lektioner idag sen ska jag på massage och gå på stan med Amanda och Eva.
Helgen är fullspäckad som vanligt vilket är kul.
Snart är det dags att börja fixa allt för att åka hem med! :)

Undra om det blir snö och riktigt kallt iår?

2010 då vi var på en tävling och det var 25- grader. Riktigt kallt och allt mat och allt frös.
Jag hade med mig 5 hästar så jag frös inte iaf :)


/Emma

Min guldklimp!!

2004 fick jag en ponny som hatade människor och hade ärr över hela kroppen. Jag var livrädd första halv året och ville bara sälja henne men efter det halv året blev hon det mest betydelsefulla i mitt liv. Jag var (är fortfarande) ganska mesig i min ridning men hon älskade att hoppa så jag kom nästan alltid på placering. Har gjort så himla mycket roliga saker med den hästen2004 fick jag en ponny som hatade människor och hade ärr över hela kroppen. Jag var livrädd första halv året och ville bara sälja henne men efter det halv året blev hon det mest betydelsefulla i mitt liv. Jag var (är fortfarande) ganska mesig i min ridning men hon älskade att hoppa så jag kom nästan alltid på placering. Har gjort så himla mycket roliga saker med den hästen!

Torsdagen före sommar lovet 2008 skulle vi åka på ett meeting och för första gången hoppa lätt a, jag sov inte hemma Ons-Tor för vi var på en utflykt med skolan och fick inte ha mobilerna med oss. När jag kom hem på torsdagen hade mamma fått åka in till djursjukhuset med Stina för hon haltade på onsdag kväll.

Det tog ett tag innan dem redde ut vad det var, men efter ca 2 månader kom dom fram till att det var en inflammation i strålbens bushan. Tog ett halv år innan hon blev helt bra men när hon väll blev det och jag hade satt igång henne så blev hon halt igen, denna gången för hon fick fång. Tog ytligare ett tag innan hon blev bra men sommaren 2010 tävlade jag henne upp till lätt b.

Vi försökte sälja henne men ingen klarade av henne, jag ville inte tävla på henne mer för jag tänkte för mycket på att lägga henne rätt och då blev det bara fel. Så min lilla syster (Alida) började rida henne lite, Alida som inte är någon tuff ryttare utan ganska mesig klarade utan några som helst problem av henne.

Till slut fick vi sålt henne i slutet av sommaren 2010 till min tredjedels kusin Tilde, det gick jätte bra för henne och Stina trivdes så bra med henne! Nu bara för någon vecka sedan blev hon halt igen så dom åkte ner till djursjukhuset där hon fick stanna över natten. Sen visade det sig att dom hade salmonella och ett annat virus så hon fick inte komma hem. På något sätt fick Stina både salmonella och viruset och fick avlivas direkt.

R.I.P. Stina Min Fina <3

Sommaren 2005


Sommaren 2010



våren 2010


/Amanda

kyligt

det har inte kommit någon snö än, men det börjar bli kallt ute!
Så idag åker understället på i stallet. Jag hatar att ha massa kläder på mig när jag rider då det blir så klumpigt. Men underställ är ju inte direkt jobbigt, bara braa.

Har förövrigt haft två prov idag och varit och simmat med klassen, ganska kul!
Nu ska jag åka och rida min lille Zebbbbb.

sitter vid Amandas data så har inga bilder här.
Men iaf en bild från förra vintern då jag var brunhårig och vi gick på en annan lundskola!

Jawisst & Me-Rakel

Tänkte att det kanske blir lite rörigt med dessa hästar.
Jawisst och Me-Rakel är alltså två 3-åringar som jag hjälper ägaren Madde att rida in.
Madde och jag står i samma stall och hjälps åt om det är något :)
Kan inte stammen men vet att Jawisst är ue: Highlight

Förra vintern, Me-Rakel, Madde och Jawisst
/Emma

Flyinge Hippologi Gymnasium

Hippologi är läran om hästen och dess skötsel.

Flyinges gymnasium är ett Naturvetenskapligt program med hästinriktning.
Vi är det sista året som kan välja mer mot häst än natur. Det är så att några har valt att läsa ren natur med en och enhalv dag häst. Vi läser 2 dagar häst och lite mindre natur, vi läser tex bara Kemi och Fysik A, bara upp till Matte B. Och istället har vi hästkurser.

Dom som börjar senare än oss läser mer natur, och bara häst en dag i veckan. Det är ju även det nya gymnasiet, med nya betyg och kurser.

Vi läser dom vanliga ämnerna inne i Lund på Polhemskolan vilket är en utav dom största skolorna i Sverige.
Vissa ämnen läser man bara med klassen och visa med andra klasser

Man läser mycket hästvetande, om hur hästen fungerar, vad man ska göra för säker hästhållning och mycket mer. 
Sen läser man ridning och körning första två åren sen i trean får man välja antingen eller.

RIDNING
I ettan är det väldigt basic i ridningen och man lär sig saker man kan men ändå inte vet varför eller hur man gör det, man bara gör det.
I tvåan gör man mer saker, man hoppar lite mer, gör mycket självständigt arbete varje lektion och får analysera mer.
Trean får man för lite andra tränare och göra ännu mer.

KÖRNING
I körningen är det lite samma sak, i ettan basic och man lär sig allt, tvåan kör man mest ute och lär sig hantera hästen i olika situationer. Man lär sig även köra par. Trean kör man mycket par och mycket olika övningar.
Man kör även in hästar under tvåan.

INTERNATET
Jag och Amanda bor på Internatet då vi har en bit hit. Det funkar super och är väldigt kul!
Man kan antingen bo själv eller dela rum, det blir lite billigare att bo två. 
Varje rum har egen toa och dusch, sen delar man på kök och tv rum. Man har garderob och byråer så man klarar sig hyffsat med utrymme om man har normal mycket saker.
I ettan ingår frukost 5 dagar och middag 4 dagar i veckan. I tvåan och trean kan man välja till kvällsmat men man får fixa frukost själv.

EGEN HÄST
Vi båda har ju med oss hästar och det finns ett antal stall i närheten man kan ha hästar inackoderade i. Man har alltså inte hästen på Flyinge, men man har tillgång till endel utav anläggningen, två ridhus, två utebanor, galoppbana, två gräsbanor, terängslinga och en sandad slinga längs ån. Sen finns det en till anläggning man kan lösa kort på som har två ridhus, två utebanor och en skogsslinga den ligger nära och har ibland tvälingar både för häst och ponny i hoppning och dressyr.

TRÄNARE
Det finns ett antal tränare på Flyinge man kan träna för i hopp, dressyr och tömkörning. Finns även några i närheten i hopp, dressyr och terräng.

LÄS MER
flyinge.se
http://www.lund.se/Gymnasieskolor/Polhem/

Går aldrig över...

Varför bli jag aldrig frisk? Jag fick skippa körningen idag för jag mådde så dåligt :( låg i sängen i 3 timmar för jag fick så ont i huvudet..är lite bättre nu men inte bra så får se om jag ska simma imorgon för jg är ju förkyld också :P

Sitter och pluggar med Alexandra, har företagsekonomi prov imorgon! sen har vi inte mer läxor i veckan!

hejhopp

Vi är väldigt aktiva känner jag..
Ska pilla ihop lite utrustningsinlägg snart tänkte jag.
Förövrigt har jag varit i skolan idag. Amanda var hemma och mådde dåligt.
Vi hade lite test kan man säga. Vi visade upp knoppning, lindning och häst vid hand för att se om vi gjorde det bra. Sen fick vi bedömningar på det.

Efter lunch körde vi, jag och Klara körde Notingham. En stor vit sak.
Åkte till stallet och pussade på mina pollar och fixade allt till dom.
Zeb ska börja sättas igång nu igen :)

Sen har jag kokat några bett med!

/Emma

black & white

/Emma

Lussebak

Mitt flyinge F
FlyingeAmbitioner(Karin) VS FlyingeLiv(Emma)
Blev ingen bild på alla eftersom vi är ganska glupska här ;)
/Emma

Min ponnytid

Om man ska börja från början blir det massa om ridskolan, det skulle man kunna ta senare isf.
Så jag börjar hösten 2008 då jag började tävla och skaffa ett riktigt intresse för hästar.

Jag hade då som sagt en ponny vid namn Akropol som jag hade haft sen han reds in. Detta året var han fem år och började bli redo att komma ut på tävlingar. Jag hade inte tävlat på riktigt innan utan mest på ridskolan och klubbhoppningar. Men jag började tävla och tyckte om det så jag fortsatte. Hade då en till ponny som jag red lite till och från och tävlade, en C-ponny som hette Välk.

Han och jag var iprincip oslagbara ett tag. Kom alltid hem med rosetter, och nästan alltid segrar.
Välk var en väldigt speciell ponny så man kunde inte göra allt för mycket med han, men hoppa älskade han!
Jag tävlade han för sista gången på allsvenskan 2010. Vi tävlade upp till LA tsm. Nu har han tagits över utav nya ryttare hemma som ska lära sig utav han.

Vintern 2008 började jag rida en 3-åring som bara var travad innan då han skadade sig under inridningen i hagen och fick stå. Jag började om från grunden med han, Casmir en D-ponny new forest.

Vi tränade massa då han inte hade mycket självförtroende så man fick övertala han att han kunde, för han kunde!
Vi hoppade bana upp till 120 och löshoppade 140 som 5-åring. Startade även några LD-LC unghäst med han då han var nolla mestadels. Sommaren 2010 såldes han till en familj i vetlande tror jag, dom visade honom senare på New Forest SM då han fick ett antal priser med sig hem.

Våren 2009 började jag rida Ruslan, D-ponny.
Tävlade han upp till LC+5 innan han togs över utav en annan tjej.
Han var lite speciell då han inte kunde hoppa av normalt utan kröp in till hindret vilket gjorde det svårt när jag red så olika hästar, men vi nollade nästan alltid. Tävlade han bara i avd B


Sommaren 2009 jobbade jag och en kompis med att rida in ett antal hästar.
-Lacoste
-My Little Darling
-Lizzie
-Peacy Boy
-Svea
-Greta
-Carisma
Dessa hästar är vissa kvar och vissa sålda.
Peacy Boy hade jag även på tillridning under hösten och vintern senare då två syskon utanför Kalmar köpte han.
Har även ridit några utav dom andra senare.

Hösten 2009 tog jag över hingsten från min kompis som fyllde 18.
Rojaal D-ponny

Han var inte mycket ordentligt riden innan. Utan mest skogsriden.
Tävlade han i hoppning upp till LB men han var ingen talang, tyckte det var kul och var snabb men hade inte tekniken för det vilket man kan se här.

Nu rider en kompis Jannica han och det går super! Hon rider han bara hemma och dressyrar, så jag hoppar han när jag är hemma då han tycker det är så kul.

Senare under hösten började jag rida Wanda, ett C-ponny sto som är syster till Välk.

Red henne bara ett halv år, och mycket utav den tiden va igångsättning då hon gick som fölsto i 3 år innan, och innan det hade hon knappt gjort något.
Men vi åkte ut på tävling och första tävlingen, första gången hon lämnar gården vinner vi! Fick nästan alltid med mig seger med henne hem, dock startade vi nog bara 5 tävlingar. Nu tävlas hon lite lätt av andra ryttare hemma.

Sommaren 2010 red jag in
-Alice springs
-Repe
och började inridning på Carmencita.
Repe red jag till lite senare också.

Sommaren 2010 bestämde jag mig även för att flytta till skåne, ponnytiden tog slut då jag tog med mig min nya storhäst ner.
Och Ako som jag haft i ca 5 år fick jag lämna, vi tävlade upp till LA tsm, målet var MSV då vi tränade på 120-130 banor, men det hanns inte med.
Nu rids han ist utav en annan liten tjej hemma som tävlar han lite Alvida.
Sista tävlingen


Under dessa år red jag även lite andra hästar
-Atler, tävlade i allsvenskan lite då jag och en kompis bytte.
-Casino, tävlade åt en kompis
-Tallisman, startade någon tävling
-After Eight, en stor häst som skulle säljas så jag höll igång henne
-Riiskas, hoppade han åt en kompis

Här är nästan alla mina rosetter under ponnnytiden, dom "vita placeringarna" hänger inte uppe.


/Emma

if you are what you say you are a superstar

att vinna är att aldrig ge upp ♥

/Emma

Försov mig!!

Vaknade 2 min efter bussen gått...Fattar inte varför min mobil inte ringer, jag ställer alltid minst 5 alarm och jag vet att jag stängde av 1 men dom andra 4? Aja ska börja lägga mobilen långt ifrån sängen så jag måste gå upp för att stänga av den.

Emma skulle stanna hemma idag, hon hade ont i magen och har knabbt sovit p.g.a. det. börjar dagen med engelska mitt favorit ämne (inte).. Efter skolan idag tänkte jag gå på stan lite och leta julklappar och kanske en ny väska till mig! Dragkedjan på min har gått sönder och jag har bara en sån stor väska ;)

/Amanda

ingen tid

Har fullt upp hela tiden fast jag knappt vet vad jag gör. Idag har jag iaf hunnit med att gå i skolan 8-4, fixa stallet och gått en runda med Annie då hon har dragit av sig en sko.
Har även bakat massa lussebullar, 81stycken rättare sagt med Klara och Susanne. Så det tog ju ett tag ju ett tag. Sen var jagoch nattade hästarna, börjar få lite abstinens för jag vill rida zeb!

Kom på vad vi ska vara utklädda till på julhoppningen med! Jag Klara Matilda och Julia ska ha ett lag.
Det är typ en maskeradhoppning och stafett, då man får pris för snabbaste tid och bästa utklädnad:)


/Emma

Snö?

Varför kommer ingen snö? Här kom en blandning mellan lite snö och hagel innan men det varade bara i några sek :(




/Amanda

Livet utan häst

Mina hästar har åkt hem nu så får uppleva det jag alldrig trodde, ett liv utan hästar. Idag är jag ju på flyinge så märker inte så mycket än så länge utom nu på lunchen där jag sitter i soffan och chilar. Vi ska rida ut en sväng idag på lektionen, jag ska rida en hippolog häst som heter stefett. Ikväll står det på shemat att jag ska plugga, har företagsekonomi prov imorgon...


Mina älsklingar <3



/Amanda

Vecka 49





Blev inte så fint...men men det får duga!

/Amanda

Flyingedagarna!!!!!!!!

Jag och emma Har varit och hjälp till i stallarna, Emma visade knoppning och jag hade hand om ett bildspel och
svarade på frågor om hästarna. Kom inte så jätte mycket folk för ovädret men men :)

Emma som knoppar Guliano!



Johanna (går i trean) fixar iordning Elektra för uppvissningen av gymnasiet!



Mamma & Jennifer kom och kollade, min lilla syster och hennes kopis var också här :)





Fredrik Persson (våran körlärare) på fyrspann med sin lilla dotter på sex år som körde helt själv en liten shettis





Olof har så långa ben att han kunde jogga runt



Kungen Bo Jenå!



Kamp mellan Sverige & Danmark! Sverige vann förstoss! Alexandra som står bak i vagnen till vänster står i vårat stall :)



Storkarna fick ha lite kul med skidor oxå!



Sen kom en annan stork in efter häst! hade lite svårare att hålla balansen ;)





Ettorna gjorde ett jätte bra jobb som storkar!



Även jag & Emma va med lite! va med på bild när vi körde :)



/Amanda

Pay And Jump

Var ju iväg med Annie idag och hoppade.
Hon tjurade ihop på vattenmattan först och ville inte gå nära. Sen flöt resten på när jag hoppat det en gång.

Sen höjde vi upp lite och körde en runda till. Då höll jag lite lugnare tempo och mer inramad och då gick hon super!
Fick inte riktigt tag i höger bogen i en sväng så kom lite fel där, men det gick bra iaf :)

Så förutom vattenmattan var det super (y)

word!

Livet är förkort för bortförklaringar, ändå är livet fullt utav dom!
/Emma

hemma och vänder

Är hemma och ska äta nu. Mina päron har kommit nu!
Annie är riden och det gick från och till hela passet, men hon va super ett tag med tanke på att hon stod igår.
Ska vidare och övningsköra och fixa släpet sen. 
/Emma

Julkalender

Det finns alltid hur mycket julkalendrar somhelst.
Ett måste för mig är en chokladkalender och att iaf ha kollat lite på svts julkalender.

Hittade tv3s julkalender är lite speciell. Den handlar om olika saker varje avsnitt. Första är humor och andra är väldigt serriös.
Men tycker inte det är någon direkt julkalender.
Här finns den iaf :)
http://www.tv3play.se/play/259847/?autostart=true
/Emma

Flyingedagarna!!



Idag är det dags för Flyingedagarna! jag ska stå i stallet och visa ett bildspel på våra hästar och servera glögg till besökarna. Tur min Flyinge jacka är ny tvättad ;) ska va där vid ca halv tolv och fixa bildspelet sen ska jag va med i ett senare pass vid tre tiden. Hoppas ni är här och kollar!

Imorgon kommer min mamma hit och kollar för det är en show imorgon också, jag ska inte hjälpa till då utan gör det idag så ska jag bara kolla imorgon! När hon åker hem följer även mina hästar med, så nu ska jag inte ha någon häst överhuvudtaget i två hela veckor :( men blir lite skönt också för nu börjar  bli mörkt snabbt och så har vi ganska mycket i skolan. Har inte köpt några julklappar än heller!

/Amanda

dags för..

..stallet, ovanligt va?
Ne men ska hinna fixa lite där innan jag ska va på flyinge tänkte jag. Och jag ska vara där vid halv 12 för att börja knoppa :)



/Emmaa

Fredagsnöje

Laddar för en väldigt hästig helg med detta

+
film och gott!
/Emma

Vanpire Diaries!



"I don´t want to se you, I don´t want to be whith you"


I kväll kl 19:00 på 6:an!!!



/Amanda

Reklam

Mest tillägnat Julia.
Men detta måste va en utav dom bästa reklmerna just nu


/Emma

våran klass

Vi måste ha den bästa klassen, lätt!
Så sjukt härliga människor, alla kan ta åt sig!

Förra året på Jägersro ("vad är klockan?")
Endel utav klassen en kväll i Lund efter vi börjat skolan nu igen.

HG på hal is förra året

Insparken i ettan


/Emma

kort dag

Hade svenska imorse, nu biologi hade nyss redovisning. Pluggar nu till provet.
Vid 11 har vi lunch sen fysik vid 12 då vi har prov, sen slutar vi. Så hoppas jag hinner hem med bussen som går vid halv.

Ska trimma Annie lite lätt idag för sen ska hon gå lite hårdare till tisdag. Ska försöka hinna med att rida Jawisst lite med.

Nu måste jag plugga!
/Emma

Alone..

Kvällen började så här med mys med Matilda, julia och Emma med Scrubs på TV



Slutade med att Matilda och Julia ligger och snarkar i soffan, Emma har gått och lagt sig och jag sitter själv och tittar på My name is Earl



/Amanda

sött

Zeb och hans amazing "hästskötare" ;)
/Emma

allt annat än pigg

Jag mår sämre nu, höll på att svimma innan när jag lagade mat. Som tur är har jag underbara Amanda som kommer och hjälper mig så jag fick i mig maten, hon matade mig inte utan lagade klart den.

Ska vila ett tag till och sen bege mig mot stallet och fixa allt..
Amanda var söt och tog in dom åt mig iaf :)
Det funkar så länge jag är stilla men rör jag mig blir det jobbigt.
It sucks!

happygirl..
/Emma

Önskelista!

Min önskelista består av dyra saker men några saker som jag extra gärna vil ha är sakerna nedan. Jag har inte firat min födelsedag ordentlig heller för jag inte va hemma.


1. En I phon 4 (min mobil är kass! ;))



2. Ett skärp!


3. Pengar, så jag kan köpa en väska och lite kläder ;)



Önskar mig även massa annat :P så som en magplatta, Otto pannband till Catatonia (ett brunt), ridstövlar, tjocktröjor (till ridningen) mm.

/Amanda

1 december.

24 dagar kvar till jul, 31 dagar kvar till nytt år.
21 dagar kvar till jullov. Idag får man öppna chokladkalendern.

..och jag och Amanda sitter hemma i soffan, sjuka. Jag med förkyldning och dunder huvudvärk och Amanda förkyld.
Inte det roligaste kanske då vi hade behövt gå idag.

Har inte kunnat gå upp förens nu då mitt huvud ville sprängas..
Men har iaf kollat på julkalendern nu, och den verkar ju bättre än dom senaste faktiskt!
Årets julkalender
/Emma

RSS 2.0