hej och hå.

Sitter på Fysik lektion nu och ja, vad ska man säga?
Denna dagen har varit konstig.
Tog bussen kvart över sju och kom till skolan för att få reda på att första lektionen är inställd. Lektionen efter är vi lediga ifrån för att kunna kolla kurser. Alltså började Fysiken 11.50 och egentligen läser inte jag ens den. Så min enda(!) lektion för dagen är 50 min lång och börjar halv 2. Men man ska väl inte klaga?
Har varit inne i Lund med några bra människor i klassen och fikat och gått på stan lite.
Hittade det jag skulle, ett par skinnbyxor.
Behöver köpa lite saker denna månaden. Har tänkt rensa ut min garderob och uppdatera den lite, är på tiden tycker jag. Sen lyckades jag dra sönder min fina klocka i helgen med så en ny sådan ska med få komma hem till mig snart hoppas jag.

Har alltså haft en chill dag än så länge. Ska träna ikväll med, med Zeb. Har inte hoppat han på två veckor, oplanerat dock men en paus är ju bra ibland. Men nu ska han få komma in i det igen!

Träning sen när jag gick i ettan.


/Emma

Snygginar

Så här såg vi då ut innan vi åkte till Josefin ;) vi hade jätte kul! Hon hade tagit sig tid att göra namnskyltar till 100 pers och målat eller skrivit något om varje person. Sen hade hon bakat paj till alla! Bara det är imponerande :) vi dansa hela kvällen och träffade massor av nya folk, Josefin hade bjudit dit en elsslukare!!! Jätte häftigt att se på. Klart va det en kille som skulle göra sig till och tände eld på en servett som han sedan dansade med jämte eldslukaren! Haha ;)

Har varit på Flyinge idag och vi fick köra Ohio, han är så söt! Ska ner och äta nu sen till stallet! :)

/amanda

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_186964611.jpg" class="image">


lunch!

Är hemma ett litet tag nu, har ätit och ska snart till stallet, mocka och allt sådant kul. Sedan till skolan för teori och körning. Ska hinna med att rida båda mina med, men det fixar jag :) Pratade med min praktikplats nyss och bestämde det sista. Känns bra att kunna ta med sig båda hästarna och kunna rida på stället och inte bara mocka. Känner ju även henne lite sedan innan så det blir nog super! Igår va faktiskt ingen så värst sliten. Men tog det lungt hela dagen. Kollade igenom bilderna på kvällen och frågan är hur jag lyckas få till alla sjuka miner jag gör. Fanns inte en ända bild på varken mig eller Matilda som vi såg normala ut på.. det tar emot.. men här är iaf en bild. /Emma

Fix

Sitter just nu och lockar håret. Ska åka om 40 min så börjar bli lite stressigt. Amanda kom nu och hjälper mig lite. Kan säga att vi kommer komma 7 st riktigt snygga brudar!

/Emma


Skorna inför ikväll

Ska få låna Julias mördarskor i kväll!! Grymt snygga men välldigt höga...
/Amanda

Fullspeckat shema!

Gick upp klockan 9 idag, bakade sconnes, satte på en omgång tvätt. Ska nu till stallet och fixa allt sen snabbt hem till duschen och klockan 2 drar vi till Julia och fixar oss inför kvällen. Åker kl 6 från Julia till Josefin för att hjälpa henne förbereda kalaset som börjar 7. Lägger upp en bild på mig och Emma när vi är färdig fixade! :)

En liten ledtråd till vad jag ska ha på mig!




/Amanda

För lite tid..

Nu har jag just ätit frukost!
Somnade på soffan igår med Julia och vaknade kvart över sex, väckte henne och begav oss ut i kylan mot tvättstugan. Ska strax dit igen.. Åh vad jag älskar att tvätta (ironin).

Ne har ganska mycket att göra idag, båda ska ridas och fixas, ska även hinna äta, packa och duscha innan klockan blir halv två. Så får ta tag i det nu och fixa tvätt, sedan direkt till stallet!



/Emma

städastäda


Precis vad vi håller på med nu.. Fast vi tycker inte det är så värst kul, men det är behövligt..
Springer runt med massa bra musik och plockar, dammar och fejar. Amanda ska få damsuga sen när jag beger mig mot tvättstugan. Jag kan nämligen inte damsuga då jag är allergisk mot kvalster..
Ni ska få se före och efterbilder, kan varna er att vi levt i ett helvete ett tag nu då ingen av oss haft tid eller lust direkt.

Något annat att säga är att vi hade höjdhopp idag i skolan, jag, Julle och Amanda hoppade högst och tror jag och Amanda var dem som fick ondast sen med då när vi väl rev så landade vi rakt på ribban, inte skönt då jag fortfarande hade blåmärken sen förra helgen, så dem lär ju inte försvinna än på ett tag.

Ne nu bara svamlar jag på, städa var det!

Här får ni en låt att tagga till lite med på en fredagskväll som denna.


/Emma

18-års firande

Ska till Josefins som fyller 18 imorgon! ska bli så sjukt kul :D alla har fixat kläder, jag fick låna en så otroligt fin kläning av Chalotta i trean, den är grym!!! ska ha julias klackar också och dom är inte nådiga ;) kommer bild på det imorgon när vi har fixat oss.

Har varit väldigt dåligt med bloggandet för min del, vi har haft jätte mycket i skolan och jag kände att det kom före men hoppas på att det blir lugnare. Nu har jag fått min Iphone 4s så kan blogga när jag vill, var jag vill!! :D

Kollade lite på skor idag och dom här ska jag ha!! tycker dom är JÄTTE fräcka, blev förälskad!!



/Amanda

Dagens Låt!!

http://youtu.be/65J83Jb6-O0

Grym!! liv och död med Maskinen! spelades för första gången idag på NRJ när vi åkte till skolan :)

/Amanda

Idag ska jag..

..låtsas att jag är superman!
Han kan allt, klagar aldrig och mår alltid super!
Så nu kör vi!

Vi är lite lika tycker jag allt!


/Emma

tvåtusentolv

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är nytt år.
Tiden går så sjukligt fort!
Jag menar nu är min junior tid slut och jag börjar istället min young rider tid.
Min lilla plutt som var sex när jag köpte han har nu fyllt hela åtta år, Annie har jag inte haft länge men hon är nu ett helt år äldre och har blivit sjutton. Ja fy sjutton!

Och om man nu inte bara ska prata hästar, så väldigt många utav mina kompisar fyller hela 20 år iår, jag fyller 19 och min klass fyller 18. Det var inte länge sen man sprang runt och var glad för att man fyllt 15 och fick köra moppe, nu får jag köra bil (om jag bara tar körkortet någon gång).
Nu är jag är myndig och får göra vad jag vill, utom alla saker det är 20 års gräns på.
Ne tiden går för fort. Jag är inte gammal än, men jag tycker man lär sig att uppskatta varje dag mer nu faktiskt. Innan var det bara vilken dag som helst. Nu är det mer en dag att göra något nytt på.

Som vi fick lära oss i Måndags på pedagogiskt ledarskap, "jag kan, jag vill, jag vågar".



/Emma


blogginsperation..

Har ingen insperation när jag sätter mig vid datan, medans jag innan dess kan haft massa kul ideer under dagen. Suger ju lite men aa.

Blev ingen ridning i skolan idag för min del. Men red Annie senare på kvällen och efter ett lyckat pass hoppar en e
ännu lyckligare Emma av för att hon inte har ont i armen, tar in alla bommar vi plockade fram innnan och tror ni jag har ont efter det? JA! Känns ju lagom kul..
Men det är mycket bättre iaf!

Nu blir det hopp in i duschen för att sedan plugga på provet till imon.

Eva och jag bakade lite kakor idag på lunchen. Blev riktigt bra faktiskt!
/Emma

off to school

Så var det dags att pallra sig iväg till skolan igen, börjar om fem minuter, fast onsdagar är ju den bästa dagen så jag ska inte klaga! 
Blir unghäst först, sedan lunch och avslutar med ridning. Ganska nice!
Viktoria rider Zeb och jag tar förhoppningsvis Annie i skolan så är klar ganska fort vilket jag behöver då jag har ca en miljon läxor känns det som..

Ja i stortsätt händer väl inte så mycket mer idag. Har tänkt mig att ta en sväng förbi ryttare och häst för att införskaffa mig ett nytt grimskaft dagen till ära. 

Annie var lite skeptisk till sitt julpynt (som inte sitter kvar nu!)

/Emma

Vad är du bra på?

På lektionen i måndags skulle alla komma på tre saker man var bra på och skriva ner.
Ganska svårt faktiskt att behöva säga det så själv. Vi människor är allt för dåliga på att visa hur bra vi är och skryta med det(med vissa undantag). Sedan skulle vi skriva en sak vi ville vara bra på, och tillsist hur vi ska kunna använda det bra till att bli bra på det dåliga.
Ganska nyttigt faktiskt! En sak som jag själv tycker jag är bra på, och troligtvis dem flesta som känner mig håller med. Det är att jag är bra på att övertala, kan vara både bra och dåligt. Bra att övertala folk till vad jag vill, men illa då jag även brukar övertala mig själv till att tex sova längre än jag borde, göra saker senare, äta godis istället för mat m.m..

Påtal om godis så har jag ätit för mycket onyttigheter idag, så har lite halvt matkoma nu samtidigt som jag har överskotts energi då jag inte kunnat rida idag pga armen.. Lite segt, åkte och fixade till Zeb och pussade på mina pollar, då Vic red Annie.

Kan säga att jag fick mitt betyg i Biologi A idag, ännu en kurs avklarad! Känns skönt och kan säga att jag lääängtar tills denna terminen är slut!


/Emma

Hejhopp

Blir ett sådant kort inlägg nu, för jag ska hoppa in i duschen och sedan ner till Eva och plugga då vi har prov imorgon..

Började denna underbara morgon med att min högersida inte var med mig alls, så ringde och sa att jag inte kunde komma på morgonstalltjänsten.
Men gick upp för att ha två teoretiska lektioner iaf. Och jag kan utan tvekan säga att pedagogisktledarskap är den bästa lektionen vi har! Tror dem flesta håller med mig faktiskt.

Sen vart det lunch och som lunch underhållning idag så tränade Douglas Linderlöw och Peder Fredricsson.
Under dagen tappade jag halvt min arm så tog lite smärtstillande och gick och la mig, för att efter några timmar bli väckt och åka till stallet.
Kan säga att jag är riktigt glad över att jag har Viktoria som hjälper mig nu då jag inte hade klarat av allt själv!
Så hon tog Annie och jag Zeb.

Zeb va riktigt pigg och bockade tillockmed (!). Efter ca en halvtimma med skritt pauser var jag död i armen igen så det var bara att skritta hem. Men fick till ett litet ridpass.
Imorgon blir det träna, får se hur det går..

Kort inlägg var det?! Ja, visst är jag bra på att göra det jag säger? Nae inte direkt..

Min pärla, jag gillar bara den här hästen mer och mer för varje dag som går. Och är sjukligt glad att jag får låna henne!
/Emma

man har ju mått bättre

Ligger just nu i Julias säng och tycker lite synd om mig själv (och väntar på Julia). Ska snart gå ner och fortsätta äta efterdsom jag inte orkade äta upp allt innan.

Igår efter tävlingen var det hem och värma sig för att sedan fixa sig iordning till kvällens utmaningar (kan man säga så?) som började med att sex stycken tjejer hoppade in i en bil och var lite halvt rädda för att åka av vägen, då det var snorhalt. Kom iallafall fram helskinnade allihopa. Var hos Calle ett tag för att sedan ta en taxi vidare till Sköld. Hade en riktigt kul kväll igår! Idag mitt på dagen traskade vi hem till Calle igen för att äta Frasses och kika film. Vid halv 5 kom vi tillbaka hem, lagom frächa, lagom pigga.
Åkte vidare till stallet direkt och fixade och hade stallmöte. Hade tänkt rida men det blev inget med det då min rygg protesterade..

Så what´s up med min rygg?!
Inte den blekaste faktiskt.
Vaknade idag och kände inget, efter ett tag känner jag att jag har lite ont, visar sig sedan att min rygg är halvt blå, röd och bucklig.. 
Det gjorde bara ondare och ondare ju mer dagen gick också. Så Julia och jag har en liten tävling (omedvetet) om vem som har ondast, då hon har skadat sin axel och har två blåa fina knän.

Förövrigt, såhär fina brukar man vara på internatet en kväll då inget speciellt händer.
Det är bara att leva med, vi är hästtjejer som gillar att lukta gott (?)

Jag, Julia och Karin, HG2s stolta bloggare

/Emma

Tävling Dagstorp

Såhär slutade tävlingen för mig och Annie idag.
Hoppade bara en klass då hon va så duktig och lika bra att hon får åka hem och vara stolt!
Med zeb blev det strul med transporten så kom aldrig dit ens..
Så det blev bara en runda, men en bra sådan :)

/Emma

Inte min dag..

  • Jag försov mig

  • Blev utskälld 3 gånger av samma postgubbe

  • Jag skulle fått min telefon men efter som postgubben inte kan sin sak så får ja vänta tills nästa vecka.

  • Catatonia kändes ofräsch

  • Jag behöver städa

  • Det gick åt helvete när jag skulle torktummla min Kingland jacka

  • Jag fryser och har inget badkar

  • Jag ska upp tidigt imorgon

  • Jag hittar inte mitt Otto pannband

  • Behöver åka och handla men tror inte min moppe klarar det

  • Längtar hem

  • Är känslig så jag har gråtit och har därför ont i huvudet

  • Catatonias kraft är snart slut så jag måste på något sätt fixa mer, för mamma kommer inte ner inom dom närmsta dagarna.

  • Jag får betala saker som jag inte har använt

 

Nu ska jag duscha i jätte varmt vatten så jag tinar sen ska jag kolla Paradise hotele.

 

En bra dag med Emma <3


/Amanda


smart chey!

Gick upp i morse och skulle äta frukost, tror ni inte att mitt bröd är slut då?
Så vad gör jag? jo jag ställer mig och bakar bröd!? Men glömde bort att det tog 1,5 timme innan det var klart så var ju lagom hungrig.. Som tur var fick jag macka utav Amanda, men mitt bröd blev gott iaf!

Har även tvättat idag, jag kan ju säga att jag känner mig lite som en hemmafru nu.. höhö.

Ska byta om nu för att bege mig mot stallet, båda ska ridas, kanske slänger fram lite småhinder idag så jag har koll på dom till imon då jag faktiskt ska tävla.
Sen ska jag putsa allt väldigt noga, frisera mina pollar och bestämma vad jag ska ha för grejer imon. Jag älskar vanligtvis att knåpa ihop outfits till tävlingar, men just idag är jag inte så sugen faktiskt. Men kommer nog bli det när jag väl står där i min schabrak hög!

Finaste Annie.

/Emma

up goes down

Kvällen som skulle slutat med hoppträning slutar istället i sängen med huvudvärk..
/Emma

Vad är detta?!?

Sitter nu och och väntar på sista lektionen ska börja..dagen börjar med solsken sen börja det regna, oska, hagla och nu snöar det :( men en jätte bra sak är att min Iphone äntligen har kommit fram så ska hämta den idag! :D


Emma har mittbena idag, jag blir chockad varje gång jag ser henne! men hon är jätte gullig ;) imorse så var vi båda trötta på våra egna kläder, därför är det tur att man delar rum och kan ta varandras kläder ibland. Jag har Emmas byxor och hon min tröja! :) 




/Amanda & Emma


Goddag

Mår alla bra? 
Det gör jag!

Sitter just nu på Fysiklektion. Har hunnit med endel redan idag faktiskt!
Hade stallet i morse så släppte ut alla och när jag ändå var där passade jag på att mocka och byta vatten till mina pollar. Sedan hem och tog en lång frukost, hängde upp tvätt och gjorde mig klar för skolan.
Har även mejlat min praktikplats och fyllt i en blankett om det, och börjat på en skoluppgift!

Snart är det dags för svenska sedan en efterlängtad lunch, jag är hungrig!

/Emma

effektivt

Onsdagar är riktigt bra asså!
Börjar med att vi får sova till ca kvart i 8! Sedan är det unghäst hantering vilket just nu innebär att släppa 4 hästar 2&2 i täckta banan med gjord och svanskappa.
Sedan har jag lunchstalltjänst, då man fodrar och gör hagbyte lite kortförklarat.
När det är färdigt är det våran tur att äta, för att sedan ha ridning på em. Jag hade med mig Annie på lektionen idag då vi red bommar, och hon va inte lite pigg! Men det gick helt ok.
Tillbaka med henne, mocka klart och byta häst.
Red Zeb på granelund, han va också superpigg.
Gjorde luft språng och galopperade på stället, knäpphäst?

Så jag va klar med skola+ridning redan vid 4 idag, vilket är sjukt nice!
Nu har jag ätit och väntar på att Amanda ska duscha klart så jag kan hoppa in, och ikväll ska jag ägna mig åt något så kul som att plugga, skriva loggbok och en uppgift om hästens beteende.



/Emma

lycklig

Jag har gått runt i något typ utav lyckorus igår och idag. Spelar ingen roll vad som händer för allt känns bara bra!
Det har inte hänt något speciellt för utom att världensbästa roffe vann igår! Men jag tror inte att någon har missat det..

Idag försov jag mig och åkte in senare, hade lektion i 20 min sen slutade vi, värt det? Nej men jag klagade inte som jag faktiskt brukar. Och träningen idag blev inställd då Lotta skulle iväg, så egentligen inte någon super dag, men jag kan helt enkelt inte sluta vara glad vilket är grymt nice!

Söt bild på en lycklig Emma i ettan..

/Emma

Så här reagerade vi på elevhemmet, haha!!

Det var värt att rösta 17 ggr!!! :D





/Amanda

Idrottsgalan!

RÖSTA PÅ ROFFE!!!!!!!!!!

RING 09920603!!!!!!!

Världs etta!!


/Amanda

Helgen

Sorry att jag inte har bloggat på hela helgen!

Jag har varit hemma hela helgen, skulle hem och hämta min Iphone men den hade inte kommit :( Fick ett sms i fredags att den hade skickats iaf så den kommer väll snart! Kom med tåget i fredags 16:20 precis när mamma slutade så det passade perfeke att åka hem med henne. Jag stod för maten på kvällen, vi tittade på TV och chillade lite bara!

Lördagen fick jag sovmorgon, sen åkte jag och mamma till Ullared för att köpa blommor till farsen, tog även och handlade lite på ICA. Sen köre vi upp till fagereds bygdegård för att titta på farsen, det var premiär och pappa är med och målar, tapetserar osv så han och mamma var med på festen efter. Jag passade på att ha filmkväll med Simon, Gabbe, André och Andreas. Fixade mat som blev riktigt god och sen kollade vi film, Gabbe skulle köra hem André med sin epa så jag hängde med. Vi körde till gekås parkering och sladdede en hel del!! ;) va kul!

Sov ända till Emma ringde och väckte mig...sen åkte jag tillbaka till skåneland :)



/Amanda

pigg chey!

Blev ju fotografering med Annie igår, lite segt att marken var antingen frusen eller sumpmark bara. Men Victoria är grym och lyckas med det iaf!

Var ju i Eslöv igår, drog dit runt 10 tiden och hem till Calle sedan vidare till en kompis till dom. Var där för att sedan åka vidare till Sköld för att chilla lite och sova i 3 timmar.
Idag kom Elsa och Kajsa och hämtade 6 pigga tjejer som i två omgångar. Jag klara och Karin åkte direkt till mcd driven för lite frulle. Hem och frächa upp sig lite, vilket behövdes! Var hemma runt 11-12 och sedan dess har jag mest tagit det lungt och pratat lite med Amanda som kommer ner igen idag.

Ikväll blir det chill med filmer, troligtvis kommer Calle och Anton hit med :)

Lite bilder från igår

/Emma

halvpaus

Jag gav mig själv en liten halvpaus i bloggen för att komma tillrätta med allt här nere först.
Båda hästarna var fina på sina träningar i veckan, stort pluss till Zeb som sög tag i alla hinder och var på hugget, och till Annie som hoppade vattenmatta utan problem fleeera gånger! Testade ju en ny tränare med Annie i torsdags och det funkade super!

Igår blev jag och Zeb fotade i vatten utav Victoria, som är riktigt duktig! Kolla in hennes hemsida här.
Sen kl 23 blev det en sådandär spontan sak, jag fick ett samtal och en taxi hämtade upp 7 tjejer som drog in till Lund för att ha en kul kväll/natt. Och vet ni vad? Ikväll är vi på att igen och drar oss mot Eslöv. 

Men innan dess ska Victoria ta kort på mig och Annie, Zeb ska ridas och allt ska fixas till 3 hästar (har hand om Catatonia nu när Amanda är hemma)

Några favoriter från igår!



/Emma

Hemma..

Är sjuk idag, jag blir aldrig frisk! det har inte gått en dag på jul lovet som jag har varit utan huvudvärk eller vaknat med extremt ont i halsen :( så jag är hemma idag...ska gå till skolsyster imogon om jag går till skolan.

Vädret suger här nere...regnar och blåser. bara tråkigt och grått :(

Något posetivt är att det gick sjukt bra när jag red Catatonia igår!! gick  inte jätte bra när vi red på flyinge men det gav resultat för gick super när jag red min älskade polle på kvällen!!




/Amanda

zumbaa

Ikväll testade jag och några andra på internatet på zumba. Alex hade nämligen fått det i julklapp. Det är mkt jobbigare än man tror faktiskt, men riktigt skoj. Ska nog försöka göra det ibland som lite omväxling i träningen.
Imorgon ska vi gymma, som vi även gjorde i tisdags. Mycket träning nu med andra ord! Men det gillar vi!

Påtal om träning så ska jag testa en ny tränare för Annie imon. Ska bli kul att se hur det funkar, förhoppningsvis funkar det bra och isåfall ska jag fortsätta för han så vi kommer igång nu och ger oss ut på tävlingsbanorna.

Zumba, det finns även ett ställe i sandby. Några kilometer här ifrån där man kan träna Zumba, judo och ryttarjudo varje vecka!

/Emma

Flyinge

Både jag och Emma hade väldigt svårt för att sova igår kanske var det för Johan kom och skrämde oss med en äkligt skräckfilm...Jag var vaken till 2 ungefär och så upp vid halv 7 och ha morgonstalltjänst inte kul. Det var inte så farligt men hade gärna stannat i sängen några timmar till!

Började på att köra in unghästarna idag, dom blir två till våren som kommer. Vi var inne på täckte och släppte dom lösa med en gjord runt lilla magen. Vi stod utsprida längs med sidorna på ytterkanten för att se till att dom galopperade runt i ungefär samma tempo. vi fick en häst som vi skulle göra en loggbok om men dom andra hästarna skulle också vara med.

Ska börja skriva i loggboken nu på lunchrasten och sen åka till stallet och göra iordning allt så jag slipper det sen ;) sen blir det ridlektion på Flyinge för Christina (våran mentor) sen åker jag tillbaka till stallet för att rida Catatonia!

Sorry ni får vända på huvudet (eller datorn) bild på mig och Emma när vi gick i ettan!


/Amanda

Tårögd!!

Blev jätte rörd när jag kom hem och såg detta medelande av min älskade Emma!! <3

"Tänkte bara säga att du är jävligt bra!
Visst du har dina dagar som alla andra, skillnaden är att dina är färre och resten av tiden är du mycketmycketmycket bättre än alla andra.
Det är få gånger i livet man lär känna en människa man gillar såhär mycket men jag har fått göra det, vilket jag är super glad för!
Alla våra minnen är oslagbara, jag menar valborg? Vad kan slå det? och för att inte prata om Falsterbo veckan?! Ne alla tider har varit riktigt super, vad vi än har gjort så har vi haft riktigt kul. Om det nu handlar om att mocka eller sitta på en epa. Det går iaf inte en dag utan att vi skrattar med varandra.
Detta är något jag tycker vi ska ta vara på på riktigt! För det är inte många gånger man hittar sådana speciella människor som passar så bra med varandra.

Du ska veta att du är unik och det är just det jag älskar dig för, för det gör jag verkligen. Och du om någon vet att jag inte överbrukar det ordet men jag kan mest stolthet säga att jag älskar dig Amanda Svensson!

/Din EmmA ♥"


Det är det som gör att man vill bo med en bitch med morgon humör!! Älskar dig Emma Överby och vi ska skapa fler gryma minnen kan jag lova <3

Detta är vänskap!



/Amanda

efter denna dagen kan jag konstatera att..

  • cafeterians bullar är grymt goda.
  • skolans köttbullar var råa i mitten
  • att behöva lösa ut tallrikar suger!
  • att ha stora händer hjälper inte, du tappar allt iaf.
  • egentligen hade vi inte behövt någon mat för man är lika hungrig när man gått upp för 3 mil långa trappor sen igen..
  • vi tillbringar aldeles för mycket tid i skolan
  • gräset måste växa på vintern även fast det inte gör det
  • man borde få välja själv vilka kurser man läser.
  • Eva och jag kan komma på sjuka tankar när vi är i skolan.
  • jag måste köpa skor
/Emma

Innan lunch

Man vet att det är dags för lunch snart när magen börjar kurra även fast man tryckte i sig frukost i morse så jag höll på att få upp det igen..
Men är ju inte lika hungrig som jag brukar iaf!

Tisdagar är nog våran drygaste dag. Men nästa vecka börjar vårat nya schema så då blir det lite bättre.
Lite kurser avslutas ju nu, tex Företagsekonomi hade vi våran sista lektion idag, prov förövrigt och det var första lektionen, KUL! Biologin tar med slut nu och idrotten blir en gång mindre i veckan iallafall.

Efter lunch har vi 3(!) lektioner kvar sedan hemma kl 17.10 och träning kl 18.00 toppen!
Det blir Zeb som får hoppa idag så får Annie träna på torsdag. 

Ne detta blev bara rörigt och jag har annat jag ska göra.


/Emma

Inte okej!

Första dagen, första lektionen, första provet

Sommar

Om det nu inte kan va vinter så kan det ju va sommar iaf! längtar tills man får bada igen :)

Sommar för några år sedan!




/Amanda

Lugnt

Gav mig själv en slapp morgon, gick upp typ 10 och åt frukost. Men satt kvar i köket ett bra tag så blev lunch där med. Kom nyss upp på rummet igen och ska byta om för att åka till stallet, ska bli mysigt faktiskt!

Hade tänkt rida ut lite med båda. Imorgon blir det hoppträning, har dock inte bestämmt med vem än..

Bästa vänner?


/Emma

Skåne

Nu är jag tillbaka i Flyinge. Kom i går vi sex tiden hade ganska mycket att fixa så det blev inget bloggande :( Tog bara med mig Catatonia, kändes lite konstigt när jag har haft två hästar innan men det ska bli skönt.

Tog precis en dusch och ska börja packa upp alla saker efter jag har ätit frukost. sen ska jag till stallet och rida Catatonia, måste packa upp alla saker där också.

Gammal bild på Stina & Harry på ridläger!! (hade inte skaddat om jag hade spänt Harrys grimma något hål ;))

Får ta en bild på mig och systern min också för 2 år sedan kanske? :)


/Amanda

Back to work

Ligger just nu i min säng i Skåne och kollar på Glee, snart dags att sova.
Känns för första gången lite konstigt och vemodigt att vara tillbaks faktiskt. 
Jag hade inte tackat nej till några veckor till på Öland.

Gick upp tidigt i morse för att rida, red Annie barbacka med Zeb som handhäst och joggade bara lite. Gick super tills Zeb började bocka i galoppen.. Men han slutade efter ett tag sötpollen.
Resan gick bra och hästarna rullade sig i boxarna direkt, båda två. Släppte ut dom och dom sprang en runda sedan började dom rulla igen. Har packat upp endel men det är mkt kvar.
Skriver mer imorgon.

/Emma

För trött för att blogga

För mycket att göra.
Kl 09.00 imorgon rullar vi mot Skåneland. Innan dess ska jag  ha hunnit rida, om jag inte sätter dom i skritten. Vi får se, bästa är ju om jag rider. Ska hinna packa det sista med..
Kommer roligare inlägg när jag är i Skåne sen :)

och bara för att bjuda lite på mig själv och för att våra läsare ska få sig ett skratt, en riktigt fin fjortisbild på mig för ett antal år sedan..

/Emma

Bowla!

Ska gå ut och ta in pollsingarna nu! Har bara softat idag och ikväll blir det bowling innan jag åker till skåne imorgon...blandade känslor. Jag vill ju klart träffa alla igen men jag vill också vara hemma :( kommer nog åka hem lite oftare än vad jag har gjort innan. Ska bara ha med mig Catatonia för jag tycker det blir för mycket med två hästar och ser ut att få ett jobbigt shema!



/Amanda

Fet fest!

Julkalas om 50 minuter, all mat är snart färdig alla i familjen är fräsha och fina!! jag och min syster var duktiga idag, först släppte vi ut alla hästar och passade på att mocka när vi ändå var igång! sen gick vi in och gjorde ugnmackor, mums! sen red vi ut Pedro och Harry körde lite intervallträning med dom i backarna!! sen tog jag en bus runda med Catatonia men kunde inte rida så långt för översvämningar + att det var halt... städade nyss färdigt våra rum efter en ljuvlig sång i duschen ;)


(Ska inte ha på min mina apor på kalaset;))


/Amanda

godmorgon

Nu har jag precis ätit frukost. Ska väcka min far och sedan bege mig mot stallet för några sista ridturer på Öland.. Imorgon åker jag troligtvis ner till Skåne igen, känns väl sådär.
Zeb ska få rida ut och Annie med tror jag. Skulle ju gjort det igår men det regnade så mkt så var inte sugen på det. Utan blev ridhuset för en genomkörare med båda istället.
Ska även hjälpa till lite i stallet, kanske rida? Vi får se helt enkelt, skulle fixa endel med unghästarna vad jag vet iaf.

Har även tänkt pussa lite på mina ponipluttar idag.


/Emma

Städa!!!...

Sitter och kollar på the voice sverige nu men ska snart gå och städa upp mitt rum för vi ska ha julkalas imon!! blir sista julfirandet för i jul!

sov alldeles för länge idag men när jag väl kom upp så hade jag så grymt ont i halsen, blev en varm choklad så gick de över ;) körde sen och handlade till kalaset imon, lagade kycklingsoppa med Alida. Sen tog vi en tur i skogen med Pedro och Catatonia! möte på ett rodjur som stog och stirra på oss jätte länge men till slut skuttade ett par meter in i skogen så hästarna kunde gå förbi ;)

En bild på mig och alicia från när vi va i London 2009


/Amanda

blää...

Kommer inte få min iphone 4s förens i slutet av nästa vecka och då är jag nere i flyinge så vet inte när jag får den :( skulle fått den i början av denna veckan men den fanns inte i lagret som dom sa så får vänta...

gammal bild på mig och min parry <3


/Amanda

En dag som denna

Just nu satte jag på musik på våran grymma stereo. 
Ska slänga ihop en kladdkaka och sedan bege mig mot stallet.
Ska faktiskt cykla både upp och hem vilket har hänt två gånger detta lovet (1,1mil totalt)
Båda mina pollar ska motioneras, Zeb ridas ut helst och Annie tömköras.
Igår blev det mycket ridning. Klippte först hingsten åt Jannica sedan hoppade jag han då hon inte tycker om att hoppa men han älskar det så han får göra det när jag kommer hem.
Hoppade även Riiskas, en D-poony som inte heller hoppar så mkt annars.

Sen hjälpte Jannica mig med mina. Hoppasde båda då jag hade hjälp. Började med en studs med varannan hinder och varannan bom. Låg på ca 1m i slutet. Gjorde om till en 5,5a och trav hoppade lite för att sedan göra det till en kombination och hoppa igenom.
Gjorde det mest för att hitta taxering och för att dom skulle få hoppa lite högre innan vi åker ner igen.
Annie klarade allt galant och slutade på 1,35.
Zeb tycker inte om att travhoppa så gjorde det lite mindre med han och bara upp till ca 1,15 så körde han mer i galoppen, då vi hoppade 1,30 efter att jag knockat mig själv en gång med spöet eftersom Zeb hoppar så sjukligt högt!

En utav annons bilderna på Zeb, nej han överhoppar inte alls..


Blogg U Later
/Emma

något att se fram emot

Har man saker att se fram emot så brukar tiden gå mycket fortare och allt känns lättare.
Aldeles för snart börjar skolan igen, min sista termin i tvåan.
Stora saker att se fram emot denna termin är först och främst Avicii i februari sedan har vi, SM i hoppning som Flyinge arrangerar nu på våren, Flyinge Future cup som är i slutet av terminen och det bästa praktiken i tre veckor precis innan sommarlovet. Längtar så jag kan dö. Är så sjukligt skoltrött just nu så ser fram emot det att få komma ut och göra det jag gillar mest och vill hålla på med i framtiden.

Sen har jag såklart massa saker att se fram emot med mina hästar med. Ska ju ut och tävla en massa denna termin tänkte jag. För nu är ju båda hästarna helt igång och vill ut och hoppa.
Har lite tävlingar inplanerade och massa del mål för att ta mig dit jag vill i slutet utav året. Jag ska planera upp i detalj hur jag ska göra för att lyckas. Man får satsa och prioritera, ge sitt bästa och analysera utav sina svagheter för att bli bättre. Varje dag är en ny dag, en ny chans att lyckas.

Så ta vara på alla bra stunder och hitta saker att se fram emot!

Lille ponnyn


/Emma

Julklappar 2011

Lite efter men ah, sån är jag!
  • Animo ridbyxor
  • Toast gärn
  • Adidas väska
  • Körkortet betalt
  • Morgonrock
  • Pengar
  • 3 olika body butter från Body shop
  • Lös ögonfransar
  • Enheldel smink
  • Ridspön
  • Ridstrumpor
  • Underställ
  • Lösnaglar
  • Klocka
  • Presentkort
  • Paradis ask
  • Rambo täcke
  • Raggsockor
  • Ring
  • Tumvantar i skinn
  • Vanliga skinnvantar
  • Perfym och bodylotion
  • Back on Track knäskydd
/Emma

All denna snö..

När jag red ut med Tova för ngn dag sen sa hon "jag fattar inte folk som vill ha snö, har dom aldrig haft häst?!"
Antagligen inte, för allt blir så mkt jobbigare, kanske inte just när det är snö. Men när den försvinner. Och den som säger att det är kul att jaga hästar, som gått över tråden för att det är så mkt snö, i meterhögsnö och ridkläder kan ju knappast ha gjort det. Sen allt detta med skotta, jag hatar att skotta!
Förra vintern rasade taket in på lösdriften i stallet hemma, kan ju säga att det inte var så kul för dem som jobbar i stallet att nu behöva leda och mocka till ett 15tal hästar varje dag istället för att bara släppa ut dem. Och sedan behövdes ju taket fixas med, kul när det är typ 15- grader, njaa skulle inte tro det va?
Sen blir marken stenhård så man kan knappt rida någonstans, och när den smälter blir det gegga överallt.

Ne nu blev jag väldigt pesimistisk här, snö kan ju vara bra med. Man tränar bla hästarna väldigt bra i snön, spec vi på Öland som inte har några backar att klättra i blir lite extra glada när hästarna måste pulsa lite. 
Något annat jag gillar med snö är att hästarna inte blir leriga i hagarna, släpper man ut en vit häst får man in en vit häst lix. Nu släpper jag ut en vit och får in en skäck..
Och ett stort plus är ju att det lyser upp alla mörka kvällar.

När jag läste egenom allt insåg jag att nästan alla punkter berör bara hästfolk, så varför har alla andra så mycket åsikter om snön?
Visst jag förstår att man vill ha snö på jul och nyår, det vill jag med. Men annars kan det gärna va för min del.
Om inte någon supersmart männsika kunde ta bort alla dessa jobbiga saker, men nä det vore ju omöjligt..

Ja, sådant här rullar i Emmas skalle en onsdagskväll när jag är har haft förlite att göra, heeeelt normalt?!

Detta är ju supermysigt, men när det smälter?


/Emma

första stormen i år!

Det är tur att jag och Emma kompletterar varandra bra!! Har inte hunnit blogga för sen nu så blev väldigt glad när jag fick se att Emma hade skött sig mycket bra idag!!


Idag fick vi släppa ut hästarna lite senare för det blåste så mycket!! var ju storm inatt, vi drabbades inte så farligt vi fick bara gå och plocka glödlampor över hela gården för vi har dom i en stor låda som hade blåst iväg. Mina kusiner hade det lite värre med hästar som går på utedrift som hade tagit sönder en dörr och rymt, tagit sönder alla deras ensilage balar, förstört trädgårdar osv. deras port till ridhuset hade böjt sig och dom har ingen ström + att när Kjell (deras pappa) öppnade dörren till sin ganska nya lastbil så blåste det till och böjde sig åt fel håll. När han väl kommit iväg för att jobba så hade han ingen bensin så skulle han tanka på sågverket men där var ju ingen ström så det gick inte...

Att plocka lite glödlampor va inte så farligt ;)



/Amanda

Lite bilder

Pappa skickade lite bilder till mig som jag själv inte ens visste fanns. 
Här kommer dom iaf.

Zeb på Öland förra jullovet.



Besiktning


Bada söt pålle.


Första gången i Skåne, jag fixar foderstat


dags för ridning


AnniePannie


Mats träning i sommras


/Emma

2012

Nu kommer allt dethär jobbiga som varje år..
  • Man ska välja klubb
  • Skaffa licens till sig själv och kanske till hästen med
  • Alla hästar har fyllt år så Zeb är ingen unghest längre och Annie börjar bli gammal..
  • Man ska betala in alla saker som alltid tar 1000 år att få sedan iaf.
  • Alla nya jobbiga regler som kommer i TR
  • och sist och kanske roligast med, planera upp tävlingsterminen!
/Emma

godermorgon

Ligger i soffan och kollar på Glee och äter frukost just nu.
Har som vanligt haft fullt upp och inte en minut för bloggen. Nyårsdagen sov jag bort halva dagen sedan upp och åka till stallet, red Annie och tömkörde Zeb, första gången för han och han var super duktig!
Sen stack jag hem till Malin direkt efter och sov där för att ta bussen till läkaren nästa morgon. Gick hem därifrån, bytte om åkte till stallet och red ut med Tova, var länge sen jag träffade henne så va hade ju endel att prata om.
Cyklade sedan hem och fixade mig lite fort för att möta upp Rebecca, vi köpte med oss Gyros och gick hem till mig och åt. Riktigt gott var det!
Vi kollade sedan på Flicka och lite Glee avsnitt och pratade en massa. Hon åkte hem och jag somnade!

Idag ska jag ta det lite lungt faktiskt, ska rida ut med Zeb och tömköra Annie.
Ska även börja leta upp saker som jag ska ha med mig ner sen igen. Kan säga att efter detta lovet hade jag hellre stannat kvar här faktiskt. Börjar bli sjukt skoltrött nu..

Gammal bild på mamma, Ako och Joppe. Det året fanns det snö..


/Emma


Underbar pappa!

Min underbara pappa mockade hela stallet igår! jissa om jag blev glad när jag kom hem trött som bare den ;) Spelat Wii hela kvällen!! sitter nu och kollar på en film med mamma!


/Amanda

Hur länge kan man sova?

Jag var väldigt trött i går, orkade inte blogga. Gick och la mig vid 17:40 ungefär men ändå fick mamma väcka mif idag vid 9 för att jag skulle vakna. va uppe vid 00:00 i natt och drack lite men somnade direkt igen så jag har sovit i ca. 15 timmar kanske blev det bara 14 för somnade inte direkt när jaf gick och la mig men det är ändå exremt länge!

Ska ut och rida nu med min syster, hon på Harry och jag på Catatonia!

/Amanda

GOTT NYTT 2012

SÅÅÅÅ NICE!
Nu är jag hemma eftre en lång kväll.
Va hos Malin och åt somsagt, sjukligtr god matvar det. Oxfile med potatis typ tårta och super goda tillbehör. Sen cheesecake till efterätt så vi vra ganska så mätta sen.
Åkte till mig sedan körde min snlla far oss till Kalmar, bistro där vi umgicks med folk, blev bjudna på gott och firade in det nya året. Tog bussen hem sedan så kom hem nyss och nu sitter jag och inviger året med påågenlipan, några apor och på andra sidan häcken.

Kan säga att jag tjänade, eller rättera sagt sparade 750 spänn idag, inte allt för fel va?

just nu, super kvallite ådedåva..


/Emma

RSS 2.0