time for school

Är klar för skolan nu, ska ta bussen om ca 30 min. Var riktigt skönt med en sovmorgon idag faktiskt! Men sov bara till nio. Ska iallafall in nu för lite skolgång, har varit ledig på morgonen.

Igår hade vi HSE(Häst Skötar Examen) på test, eller vi började med det skriftligt i måndags och fortsatte igår med longering, häst vid hand, lindning, knoppning och ridning. Blev ganska stolt över mig själv då jag hann knoppa på bara ca 10 min, och dem blev snygga :)
Blev godkänd på häst vid hand, lindning, knoppning och ridning iallafall, longeringen har vi inte fått reda på ännu.

Blev en liten jogging runda med Annie igår med, Zeb som haft sin tre dagars vila nu ska ridag idag, riktigt kul!
Annars händer inget oväntat. Imorgon är det fredag, mina päron kommer och vi ska till Susanne för hjälpa henne flytta det sista. Sedan tävling på lördag med vit brunstig hest! 

Nu ska jag faktiskt städa lite innan jag beger mig mot bussen..
..i regnet.

Söt ponin ♥

/Emma

hejhej hallåå

Nu har vi legat på latsidan med bloggen igen, mycket har hänt som vanligt.
Jag är just nu riktigt kär i båda mina hästar som för tillfället är riktigt fina! Har även insett vilken extrem hästnörd jag blivit när jag kollar igenom loggen på fb och ser att iprincip allt är hästrelaterat.. Men jag gillar det så!

Längtan efter sommarlovet har nog aldrig varit större, vill bara gå ut nu och åka härifrån ett tag. 
Sommaren är planerad som så att jag ska först på praktiken hos Katarina Torstensson dem tre sista veckorna i skolan. Åker sedan hem och njuter av ledighet med hästarna i typ en vecka, sedan rullar jag ner mot skåne igen för att bo hos Susanne och rida hennes fina hästar i sommar. 

Susanne håller förövrigt på att flytta nu från sin gård i Blentarp till en villa i Vollsjö. Alltså kommer hästarna stå på en gård ca 5 min därifrån hos en tjej som heter Jenny och har själv massa fina hästar. 
Känner på mig att det kommer bli en rolig och lärorik sommar med mycket utav det jag gillar bäst!

Juste! Zeb är ju fortfarande ute på annons, och det börjar kännas lite jobbigt nu när han går så bra. Men man ska ju sluta när det går som bäst.. Fast går det verkligen som bäst nu? Kan det inte gå bättre? Vi får väl se, just nu vill jag bara behålla han!


/Emma

Fredag den trettonde!

Kan säga att det märks vilken dag det är idag..
Började dagen med att vakna upp med migrän, lindrig som tur va men ändå inte skoj.
Sedan i stallet när jag skulle ta in Carros häst Advance (som jag tar hand om i helgen) så började hon dumma sig, försökte slita sig flera gånger, sprang förbi mig, ville inte gå och stegrade mot mig. Men kom in tillslut iaf.
Gav mig ut och red Zeb, han va rädd för allt och dummade sig massor, inte alls likt han och va så rädd.. Så jag beslöt mig för att inte rida mer, Annie hade trotts allt inte vilat på hela veckan. 
Kom hem och ställde mig i duchen som promt envisades med att bara ha iskallt och skollhett, kul!

Ne nu ska jag sätta mig i soffan med en sorbe resten av kvällen och sedan åka och natta hästarna!
Tur att jag stannar hemma ikväll! 


/Emma

no matter what they tell us, no matter what they teach us. Life is ours and we live it our own way!

Har landat i Flyinge igen, eller rättare sagt kom jag hit ner i lördags. Och sedan dess har jag kört massa bil, ridit mina hästar, hälsat på hos Susanne, visat Zeb och pluggat lite samt kollat massa film som alltid här!
Idag har jag släppt ut alla hästarna och fixat stallet så ska bara rida sedan i em, men det kanske kommer en och kollar på Zeb idag så vet inte hur det blir.

Har iallafall haft det skönt hemma och tagit dagarna lite som dom kom, träffat härliga människor som jag inte träffat på förlänge! Gått på stan endel och bara varit. Men nu är man som sagt tillbaka och livet börjar igen..
Är inte ett dugg sugen på skola imon, men vem är någonsin sugen på skola? Inte jag iallafall.

Nu ska jag sätta mig och svara på massa mejl och göra en skoluppgift som måste in.. Love my life!

/Emma

kul..

Var nyss i Ullared för att hämta pizza till Alida och då passade jag på att köpa red bull. När jag skulle betala frågade killen i kassan efter mitt legg (det är 15-års gräns) ... :( jag var ju i och för sig osminkad men ändå..haha! annars har jag bara slappat idag, mockade hela stallet och städade lite. Ska till Johannes snart där det blir fotbollskväll med grabbarba grus! får se om jag överlever..

Va och bowlade lite här om dagen var mysigt! har hoppat Catatonia lite i min paddock, får passa på när man  är hemma! ;) har tittat på några skor jag vill ha, ska beställa dem så fort dem är inne på lager! blir snygga till min jacka ;)



/Amanda

Lyckad tävling

Nu är jag hemma påmin lilla ö igen. Kom hem sent igår kväll då jag red hos Susanne, åt mat och hälsade på hos mormor på vägen. Kändes faktiskt lite konstigt igår att vara hemma, det va ju så himla länge sedan nu!

Men jag kan vara nöjd med helgen iallafall! 
Tre starter, två nollor med plac och en med ett skit pet för att jag höll för mycket.
Kom 6a i 110 och 4a i 115 :)
Jag red bra och hästen var med mig. Så jag är nöjd! Speciellt med tanke på hur det gått innan.
Vi var ju i helsingborg och tumme upp på den anläggningen! Det va bra ordnat, stora bra banor och välplanerat.
Dock startade jag väldigt sent på lördagen, vid ca 10 på kvällen. Söndagen var tidigare, min första start var runt 5-6 tror jag.

Har även ridit hos Susanne lite och så Annie såklart.
Har fixat vad jag ska göra i sommar med troligtvis! Och det verkar bra, jag får stanna kvar i mitt älskade Skåne!

Nu ska jag hoppa in i duschen för snart kommer en saknad Rebecca och senare ska vi in till stan och jag ska på körskola i 3,5timma...

/Emma


RSS 2.0