Nytt!!

Skriver mer i helgen för jag är en smula död

/Amanda


Magda

Fick besök av denna hönan i helgen! Haha, gick två varv runt vårat hus sen gena den över åkern till Simon :P Alida och pappa fick till och med klappa henne!

/Amanda


första dagen

Har haft min första dag på praktiken idag, och den har varit riktigt nice! Har gjort riktigt mycket så är ganska trött nu.. Ligger i sängen och kollar BB Sen ska jag upp och trimma Annie i ridhuset med lite småhinder och bommar tänkte jag.

Har ridit Zeb på fm tillsammans med dem som jobbar, vi red ut och galopptränade.
Senare fick jag rida en häst som heter Nice och gick falsterbo förra året, hon var ganska kul men hoppas på att få rida henne på bana någon gång senare. 

Har hjälpt Katta hoppa en häst, 5-åring hingst som var superfin. Tydligen bättre idag än vad han brukar, men riktigt fin. Har även fixat lite i lastbilen till helgens tävlingar. Sedan skulle Fetcher lämna sperma så fick vara med då.
Fina Fetcher N.


Ne dags att rida :)

/Emma

MORS DAG

tillbringade gårdagen borta vid sumpafallen, hela familjen och farmor var med!

Alida beundrar den vackra utsikten
image descriptionimage description

pappa tar täten
image description

Pappa och farmor
image description

grodyngel..
image description

/Amanda

dag 1

Har ju vart hos Svante Johansson idag!!Jag åkte moppe dit så fick gå upp tidigt, ställde klockan på 04:56... men det var inte så farligt att gå upp som jag trodde, satt uppe halva natten och skrev färdigt två uppgiffter som skulle vart inne innan 00:00 och jag lyckades + att jag fick sova 5 timmar! ;) va i stallet vid 7 och vi åkte direkt till deras gamla gård där det fortfarande står några hästar. Jag fick longera en jätte fin hingst och en annan häst, medan dom två tjejerna som jobbade där red en häst var. Vi mockade, sopade osv. sen åkte vi tillbaka till deras nya ställe, Torstorp! Jätte fint kommer det bli när dom har byggt färdigt allt! ljust och frächt stall med gigantiska fönster, jätte fint :) fick chansen att pussa lite på Saint Amour eller Anton som han kallas :)

Fick sluta lite tidigare för det inte va jätte mycket att göra då dom flesta hästarna skulle vila p.g.a. helgens tävlingar. hoppade över lunchen så jag kom hem någon timme tidigare, så nu sitter jag i uterummet och steker :) ska ta och longera även Catatonia idag, hon har tappat en sko så tänkte inte arbeta henne så mycket. Vi fick lägga om Charmeses ben igår, det gick jätte bra! jag fick nytta av mina flyinge kunskaper ;) hon var så duktig och stod stilla nästan hela tiden.



/Amanda

livet leker

Jag trivs som fisken i vattnet än så länge!

Igår red jag Annie på morgonen en runda ute i skogen. Lite farligt med alla kossor men ganska självklart då dem har ful galopp, ser ut som klumpar och låter jätte konstigt..
Körde till vårat torp på dagen och var där, körde fyrhjuling och lite annat kul!
Zeb reds på kvällen, ett trimpass i ridhuset, lite bommar och småhinder. 

Annie har gått i skritten lite igår och även idag, måste berömma henne då jag nästan tog förgivet att hon gått innan och bara släppte in henne, hon gjorde det bra. Vände och allt som hon skulle. Ringe Susanne idag och det visade sig vara första gången för henne konstigt nog..

Zeb däremot går inte i närheten av den, får väl öva på det lite så kanske det går bättre?

Nu ska jag upp till stallet igen för att rida ut med Kim som rider lite här.
Måste bara säga hur sjukt trevliga och snälla är, jag äälskar det!

/Emma

Tävling

Har vart på tävling med syrran! Eller pay and jump som det heter ;) hon hoppade 50 och 60 cm, dåligt tempo och fel galopp i 50 så inte så bra :/ men i 60 som var debut gick det super bra!! Hon va jätte duktig och pedro skötte sig riktigt fint!!

/Amanda

Alidas belöning ;)


Framme i Nöbbele

Har anlänt till Nöbbele, Katarina Torstensson och stall Nobelle idag. Hästarna är instalerade i varsin box och har även fått komma ut och röra på sig lite :)

Jag har fått en husvagn att bo i (andra gången i mitt liv jag bor i husvagn) problemet är dock att jag är ström och toa lös. Har dock Kattas hur precis utanför så har toa där, och stallet är ca 100meter så där har jag kyl och allt.

Är riktigt trött nu och ska upp vid halv sju imorgon för att släppa ut hästarna och fixa, så tänkte kolla film så länge batteriet räcker sedan sova :)

/Emma

Helan och halvan

Nu har min halva åkt hem, Alex! blev lite tårar :( kommer sakna henne så mycket!! men ska ju till henne i sommar och så ska vi ha det trevligt tillsammans i falsterbo så det ska nog gå bra! :) Sen är det bara ett år kvar. känns ganska sjukt och sorligt att tänka så! fy vad det kommer vara gråtkalas när vi går ut!! bott tillsammans i tre år och sedan ska vi splittras, spridas ut i hela europa! längtar klart lite oxå men det kommer bli tufft så får njuta det sista året!





Har packat allting nu, mamma kommer klockan 6 ikväll och då bär det av till ullared! har bara städningen kvar och så tänkte jag åka till stallet för att ta förväl över sommaren!

Har beställt lite kläder som kommer på tisdag! en bekini, 2 par shorts, ett linne och en eyeliner :) det fanns en skitsnygg väska också men den va slutsåld....mamma blev glad, hon tycker jag har för många väskor! Det tycker såklart inte jag ;) två stora, två gympaväskor, två små och 2 eller 3 mellan stora. Men mamma använder ju en utav dem och min syrra har oxå snott en! + att jag nästan bara har svarta och det här va en brun med fransar! ;) aja får hoppas jag kan tjäna lite pengar i sommar så ska jag köpa en sådan väska!

/Amanda

Försöka duger!

Så fult, men jag försökte fixa mina naglar på egen hand (lite billigare;)) men skulle nog inte gjort det halv 12 igår kväll för jag var en aning trött vilket syns! Haha lyckades hyfsat med en av 10 iaf :)

Tog några ringar som va för små och satt dom på halva fingret, lite coolt? Såg att kenza hade en sån ring så det var inte mun ide men men ;)

/Amanda

Mina snygga naglar ;)


wihoooo

Kan knappt fatta att imorgon vid den här tiden är jag inte kvar i Flyinge längre.
Helt galet är det, ska bli så himla kul och jag längtar värkligen!
Gjorde min sista skoldag idag, skönt!

Nu är det bara att njuta, göra klart vissa uppgifter som jag ligger back med och sedan tagga om till en ny termin!

/Emma

Sista rycket

Ska snart gå in på min sista lektion i tvåan. Snart är det slut på pluggandet! Sommarlov nästa! Ett kort men ett betydelsefullt inlägg ;)

/Amanda


Skolan

G i fysik va ju inte helt fel :) blev dock lite missnöjd över mitt prov där jag satsade på VG, fick 24 VG va 24 men jag hade inte tillräckligt med VG-poäng så fick bara G :/ men är nöjd med betyget iaf :)

Min lilla bebis står med bandage ända upp över hasen och ska få 3 sprutor om dagen :( hoppas på att hon blir bra!!

Ska hem imorgon ju så måste packa och städa ut av bara den idag!! Vet inte när vi ska åka riktigt men jag ska köra :D hoppas på fint väder till helgen så man kan bada!

/Amanda

Jag och Alex kommer nog vara "forever alone" haha


packa, städa, fixa, plocka

Blir galen snart, hur mycket saker har jag egentligen?!
Känns som jag börjar få koll på allt nu iaf.
Mockade ut hela Zebs box idag, eller började igår, ganska lagom jobbigt med spån bedd sen i julas..
Hästarna har även blivit fina i fötterna idag och är redo att åka ifrån skåne nu!
Så himla kul det ska bli, är helt övertaggad!

Sen är jag galet taggad på träning med min finaste vita pärla imorgon kväll!
Jag säger som Lars i BB, Det är så himla kul allting, och är det inte kul så blir det kul.

/Emma

kanske...hoppas!

Det kan vara så bra så att vi är lediga på fredag!!!! hur gött hade inte det varit? ;) Vi har svenska på morgonen men håller på med en skriv uppgift så det får vi göra hemma, engelskan är också inställd för halva klassen har matte c prov och lika så fysiken om han hinner prata med alla på torsdag! hade varit super om man hade fått en lugn dag innan praktiken börjar, för det kommer nog bli väldigt jobbigt! Får se till att äta riktigt mycket så man inte går ner i vikt.

Charmese kommer hem idag! blev en hel del vi fick betala själva dock 30-40 tusen?!? varför har man försäkring.... men det viktigaste är att hon klarade sig och är hemma efter en månad där nere! :D Vet inte riktigt vad veterinärerna har sagt med förmodar att hon får vila hela sommaren.

Kommer inte vara bra med uppdatering från mig på några dagar, jag MÅSTE plugga!!

dålig kvalitet men det är iaf min bäbis 2008 <3

/Amanda


nyinköpt

Har faktiskt införskaffat mig lite ny saker senaste veckan!
Är så himla skönt med en hästaffär med riktigt snygga grejer på andra sidan vägen.

Ett par Ariat stålhätte skor, riktigt sköna!

Hästarna har fått varsin sommar present i form utav grimmor.
Båda är Schockemöhle
Annie en brun

Zeb fick en som ser ut som denna fast svart.
Blev även ett nytt bett till Zeb
Och sist och minst, nya KL strumpor!
/Emma

ändrade planer

Tanken var ju som sådan att jag skulle åka härifrån på söndag, men nu blir det istället fredag, mitt på dagen.
Så det blev helt plötsligt lite mer stressigt och nu måste jag se till att packa, fixa stallet och allt annat nödvändigt. Samtidigt som jag måste få klart alla skoluppgifter..

Jag har insett hur galet mycket saker jag har! Packat alla vanliga kläder nu sen är det bara stall kläderna kvar, och än så länge har jag packat tre stora väskor..

Kan berätta om min dag igår, gick och la mig kvällen innan med inställningen att imorgon kommer bli en bra dag! 
Börjar med att försova mig.. Sedan har vi prov och efter det ridning, jag får Candide som är skolans största och stelaste häst som är riktigt grym på att ignorera hjälper.. Men tyckte ändå att det gick helt ok för att vara han, men fick sagt till mig att det va ju inte bra för jag red helt fel.. Mycket olika åsikter inom ridning asså! Kan säga att mitt självförtroende fick sig en liten törn där faktiskt.
Åkte hem och åt socker och surade i en timma innan jag åkte till mina hästar för att trimma Zeb som gick bra faktiskt, testade ett nytt bett, nästan lite för skarpt så ska bara använda det fåtal gånger när han varit trutig.
Annie var glad och fick göra det hon gillar bäst, springa, springa fort utomhus!


/Emma

ordning och reda...

..pengar på fredag!


Har ringt till min praktik plats (Svante Johansson) så jag vet vilka tider som gäller osv! har även ringt till en butik som jag kanske ska jobba hos i sommar. Jag har även fått en hel del mail skickade! känner mig duktig ;)

längtar lite hem nu...är bara 4 dagar kvar sedan är jag hemma!! ska bli riktigt skönt att komma hem, bort från skolan och krav och bara rida, jobba och leva gott! Får snart börja planera lite små resor jag vill göra till sommaren så man får koll på läget.

Har haft en ganska bra dag på flyinge idag! jag tog tåget i morse så fick gå upp 20 över 5 men det va det värt! kom lite sent bara, men jag fick mitt straff...vi hade prov i ridning och körning idag, gick hyfsat med tanke på att jag inte pluggat så jätte mycket på det. tänkte plugga på tåget men jag somnade.

Måste göra klart alla uppgifter och lämna in så det tar slut någon gång! sen ska allt packas och rummet ska städas! får ta och åka till stallet en sista gång oxå för att mocka hagen och fixa lite, sen är det hem som gäller!! får förhoppningsvis sluta tidigt på fredag för vi redan har haft slutprov i fysik och vi har inget mer att göra + att halva klassen har prov då så kanske blir att jag slutar 10:45 så gött!

får väll ta och sova snart, det är ju en dag imorgon också! ;)


/Amanda

min helg i bilder

image description
image description
image descriptionimage descriptionimage description

/Amanda

en vecka, sju dagar

Om en vecka slutar min tid på Flyinge i årkurs två, om sju dagar börjar istället min resa mot dem småländska skogarna för praktik hos Katarina Torstensson. Ska vara där i tre veckor, sedan bege mig hemmåt för att vara där i fem dagar innan vi kör ner hästarna till skåne igen. Så åker jag hem för att fira midsommar på min fina lilla ö och efter det spenderas sommaren i Skåne hos Susanne och Jenny!

Är riktigt taggad och förväntansfull, ska ta in allt jag kan för att få lära mig så mycket som möjligt!
Tiden går fort så ta vara på den!
(Oj vad poetisk jag blev nu..)

Känner att jag är i behov utav nya bilder nu, gammal bild på Zeb sedan första terminen i ettan..

/Emma

Jobba

Sitter i köket och väntar på mina mackor ska bli färdiga, sen drar jag iväg och jobbar någon timme och därefter göra i ordning allt till Skånefärden!

Kom hem vid halv tre igår så är lite trött nu..vi var hos Johanna och partajade lite! Trevlig kväll :) andre och Martin hamnade hemma hos mig, så dom ligger och sover nu. Har varit så duktig och gjort frukost åt dom också :)

/Amanda


seg tjej

Har slappat nu på morgonen och börjat packa lite, ska strax gå ner och laga till lite mat för att segan bege mig till stallet och rida mina underbara hästar. 

Har hänt mycket denna veckan, i måndags var det vanlig dag med skola och hästarna, tisdagen var jag inne och kollade min rygg, sedan ledigt och träning. Onsdagen började med skola, sedan ridning och på kvällen blev det Avicii, det var riktigt grymt! Kom hem och var helt död så sov länge på torsdagen kom på vid fyra att jag skulle träna vid fem så var bara att hoppa på cyklen och iväg. Igår lämnade jag bajsprov på mina hästar som visade att dem var helt maskfria, cyklade till sandby för att klippa mig och på kvällen kom fysioteraputen till Zeb med väldigt bra nyheter! 

Kortfattat och bra va?

Har även fått abstines och värsta utbrotten på att mitt rum är så ofantligt stökigt, men ändå vill jag inte städa för det är jag dags att packa ihop allt nu och känns onödigt att städa innan. 

En tråkig sak är dock att våran fina vänn Eliiina har åkt hem till värmland efter sina veckor här.
Jag, Elina och Eva ♥


/Emma

Trevligt!

Jag va ute på en mysig och jobbig runda med catatonia på 2 1/2 timme! Mycket backar och lite hopp över vatten och stockar :)

Sitter med en massa folk och väntar på kladdkakan ska bli klar! :)


Filmer

Har laddat upp filmer sen tävlingen nu, har haft mycket kul att göra denna veckan så har inte prioriterat bloggen, men kommer nog ett inlägg senare :)

Förövrigt kan jag säga att båda går riktigt bra! Slog mitt höjd rekord med Annie igår på träningen då vi susade över en oxer på 135 och ett räcke på 140.
Tobbe undrade varför jag bara tävlar 110 med henne, hehe..

/Emma

..

Sverige suger...


Hockey kväll

Det blir Hockeykväll med grabbarna hemma hos mig idag!! Heja Sverige!


 

/Amanda


Meckar

Åkte med Simon till gabbe för att kolla på hans bil. Kofferten gick i baklås så jag skulle krypa in i den från bilens baksäte det va bara det att min rumpa var för stor så kom inte igenom den lilla springan! Haha men vi fick upp luckan, dock fick gabbe upp den precis när jag krypigt halv igenom..

/Amanda


Mamma känner mig!

Mamma hade lagrat upp med red bull och kyckling! Haha hon känner mig väl ;)

Måste lägga upp en till bild på en utav sötisarna! Så himla gulliga är dom :)

/Amanda


Sötisar

Kom hem till dom här 4 små missarna igår! Så himla söta!!! Två veckor gammla :) om någon vill ha kattungar så har jag, 100 kr ;)

/Amanda

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_202906742.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_202906744.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_202906894.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_202906918.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3082737/images/2012/pic_202907036.jpg" class="image">


Skulle tagit tåget

Fick äran att välja om jag ville vänta på tåget och komma hem snabbare eller fortsätta åka bussen som skulle vara framme ca 15 min efter. Jag stannade kvar på bussen men när vi va 1500 m från min avfart så körde en bil om och fick sladd. Tillslut körde den av vägen och rullade 70-80 m och landade upp o ner. Såg riktigt hemskt ut! Men killen som satt i klarade sig bra! Han steg direkt ut ur bilen och verkade bara vara lite chockad. Men vi fick stanna där ett tag, polisen, brandmänn och ambulansmänn kom fort till olycksplatsen! Kom hem vid kvart i 11 istället för 9 men men :) inte bara på grund av olyckan för tåget var rejält försenar pga en annan olycka :/

/Amanda


Cool

Sitter i en tvåvårningsbuss som går till Falkenberg bara för mig ( jag är själv haha) ganska häftig och sitta längst fram faktiskt ;)


Körning

Är ute och kör med hästnissarna i klassen och själva hästarna, så får vi inte glömma Fredrik!


bilder sen igår!

Max och jag :)





/Amanda

Maxen <3

Hoppade ju max idag! han va jätte duktig!! han har nog inte hoppat kombination förr för han blev väldigt osäker, men jätte samarbetsvillig och posetiv :) Va jätte kul att hoppa han, hoppas på att få göra det någon mer gång :D

Vill ni se?? här är filmen på 1 m ;) och här är filmen på 90 cm

/Amanda

Äntligen över

Fysik provet av klarat!! Satt nästan tiden ut, 3 timmar blev det. Kändes inte så farligt när man väl va där :) nu ska jag hem, byta om, till Alex stall och fixa Max sen hoppa två fina rundor på 90, 1 m med lillpojken :)

/Amanda


Kristi himmelsfärd!

Imorgon åker jag hem över helgen!! Ska bli skönt :) dock åker hela min familj till Göteborg tor-sön men jag har nog hyffsat fullt upp ändå!! Hoppas på att jag får spela golf med Simon någon dag i helgen :) det var länge sedan sist!

Catatonia är ju hemma oxå så ska rida henne en massa! Sen kanske jag åker upp till mina kusiner och roder Harry lite oxå :) det var jätte längesedan jag träffade honom :(

Sitter och pluggar det sista inför fysikprovet som startar klockan 12 och håller på 3 timmar och 20 minuter... Ska snart åka iväg och ladda upp med bränsle (godis och red bull) så ska det nog gå fint!

/Amanda


godmorgon alla

Sitter i köket och äter lite frukost nu, ska strax sätta mig på cyklen till sandby för att åka till skolan. Väl där ska jag bara kolla min rygg och sedan har jag inga lektioner.
Ikväll blir det träning med Zeb och så ska Annie ridas. 

Hade tänkt åka hem i helgen då vi är lediga torsdag fredag, men ska ha fysioteraput på Zeb och hon kunde först på fredan vid fem. Så då sket det sig, tråkigt då jag inte varit hemma sedan påsklovet och ska på praktiken nu så kommer inte vara hemma förens om ca fem veckor.. Lite drygt, börjar sakna alla kompisarna hemma nu.

Dags att åka!
/Emma

iPhone...

Min iPhone ändrade miniräknare till minitänkare i förra inlägget och kan inte ändra, sorry! Haha :)

/Amanda


Död

Nu tror jag snart jag avlider p.g.a. Övermycket fysikplugg! Trodde jag hade goda förutsättningar för ett vg på detta provet men får nog nöja mig med ett g :/ aja vi får se i morgon!

Ska upp extra tidigt för jag och Alex ska cykla så vi hinner hem innan pay and jump börjar ;) det är lite dåligt med bussar ibland.

Måste sova nu, kommer drömma om minitäknare som jagar mig igen! Haha ;)

/Amanda

Bild på ponnyn vi hade på ponnyridningen i går. Dennis, så himla söt!!


Catatonia i helgen!

Som sagt är jag väldigt otecknisk men fixade att lägga in filmerna på youtube till slut, dock är dom  två delar...

Men här är del 1 1,15 m bedömning A:0
http://www.youtube.com/watch?v=ohlG9_WXKWQ&feature=youtu.be

Del 2 1,15 m
www.youtube.com/watch?v=BL8lRltb8ak&feature=channel&list=UL

/Amanda

tävling på torns RF

Var som sagt på tävling idag med båda mina pollar. Första gången jag åker med båda samtidigt faktiskt. Blev lite skrikande och konstigt nog var Zeb den som brydde sig mest.
Hoppade Zeb först och hann inte rida fram så ordentligt som jag ville då det gick snabbare än jag trodde. Menmen så är det ibland. Är ändå nöjd med pollens resultat, vi nollade och jag som egentligen tycker Zeb är lite för ostabil fortfarande brukar inte ta dem snävaste svängarna med han, men idag trottsade jag mig själv och tog en snäv iallafall duktig som han är klarade han den, det är ju bara jag som ska sluta mesa! Sen emot sista hindret började han skrika och fokusera på annat så blev ett lite konstigt språng. Men slutade 5a och jag är nöjd, speciellt med tanke på att jag knappt trodde jag skulle komma runt för han va så himla tung på framridningen.

Annie var glad och nöjd då matte Susanne var med och fick henne på bra humör. Susanne är aldrig med när jag rider annars och hon gav mig ett tips på framhoppningen, så då var det bara för mig att ändra ridstil helt. Kändes lite ovant men det funkade ju! Kom runt hela banan med bra tid och hon va med mig hela tiden, sedan sista linjen gasar jag på och rider innerlinje så blir lite stort och hon petar. Lätt att vara efterklok men nu gör jag förhoppningsvis det bättre nästa gång. Slutade på snabbast tid men med fyra fel och en 7e plats.
Är riktigt nöjd endå då hon kändes riktigt fin!

Sjukt kul att ute säsongen dragit igång igen, och i sommar blir det roliga tävlingar med Susanne och Jenny.
Bild från förra sommaren hemma på Uddens superhelg.

/Emma



Hoppar Max

http://youtu.be/AaeIm2DVK4Y
Jag hoppade Max, Alexandras dressyrhäst idag! ska vara med på Pay and Jump med han på tisdag :) hinderna ligger på 1 m på filmen.
/Amanda

Färs och frosta ponny cup

Nu ska här målas barn! Det har är stora ponny tävlingar här i Flyinge som treorna håller i :) jag ska vara vid barnpassningen nu vid första passet och måla ansikten och pyssla!

/Amanda


Vill ni ha svar?

Har fått en del frågor om gymnaset här i Flyinge, alla har olkia typer av frågor så om ni vill ha svar kan ni mejla mig på [email protected] så ska ni få svar! tänkte det kan vara bra nu när dom flesta är lite osäkra på gymnasie valen ;)



/Amanda

Kaos!!

Då var denna dagen över! Har ju tävlat idag, och det gick väll ganska bra.

1,10 m gick inte bra, kan ju säga att jag hade inte dom bästa förutsättningarna! det var jätte mycket folk på framridningen, regnade och kaos på framhoppningen!! alla gapade på varandra och Catatonia och jag bara red runt i chock kändes det som. Jag glömde helt bort att rida så hon va inte genom riden när jag kom in på bannan och väl inne på bannan var det en som red i vägen för mig två gånger, jag blev väldigt av och på. Men som tur var min häst snäll och vi tog 10:de placeringen av 14 placeringar ca 65 starter även om hon blev ganska flack.

1,15 m blev bättre, det var inte många på framridningen så jag kunde arbeta igenom henne ordentligt och sen gick det super på framhoppningen även om det var lite mycket folk där. Startade super på 1,2,3 och 4:de hindret (förutom att jag la henne i botten på andra hindret) sen blev det lite väll mycket framåt och hon blev lite stark men annars bra! kom 11 och det var 10 placerade men det gjorde absolut ingenting!

Eftersom jag är den mest oteckniska person på denna jord kommer det inte någon film men ni som är vän med mig på fb kan ju se den där! jag skapade ett youtube konto men det stod att användar namnet och lösenordet inte stämde överens.... ändrade lösenordet flera gånger men all tecknik är emot mig :( får nöja er med en bild istället!

Förr förra sommaren :)

Glad häst!

 

/Amanda


God natt

Hästen riden, allt är putsat och rent, tvättade kläder är framme och hästen har blivit duschad, har pluggat fysik och även kollat lite på VM i hockey! lagade lite mat också med mammas hjälp, blev potatis, lax och kall sås! :)

Nu ska det sovas!!



/Amanda

Gift med skolan

Sitter på bussen och dör snart av värmeslag! Dom behöver faktiskt inte ha på värmen när det är varmt ute. Tittade på "Black Swan" idag på svenskan, det är så läskig! Den är ju inte som en skräck film där dom bygger upp spänningen och sen smäller det, utan här bara smäller det om och om igen! Ryckte till så jag höll på att fara baklänges en gång.

Ska ju tävla imorgon så tänkte ta en tur på terrängbanan. Mamma kommer ikväll så får ta och röja lite på rummet innan, sen blir det mer plugg..

Jätte vacker bild.. Bättre än inget ;)

/Amanda


värme!

Om jag någonsin kommer vara med i Let´s Dance så ska jag kräva att få dansa med Tobias Karlsson! han utstrålar sån värme och kärlek att man blir helt till sig. verkar som en helt underbar person!!



/Amanda

Sommar jobb

Jag hade tänkt att jobba på gekås. Men helst hade jag velat ha massa hästar till in-/tillridning så man får in intresset i jobbet! Har lagt in en annons på hästnet.se så får se om det blir något resultat :) jag har tänkt på priset och kom fram till 3500 i månaden och då ingår allt. Hoppas verkligen att någon är intresserad!!

Ska plugga nu och sen åka till sandby med Karin för att köpa godis till kvällens let's dance! Catatonia fick välförtjänd vila idag, det regnade också så hon tyckte nog det var gött att vara inne och äta ;)

/Amanda


Det var inte igår!

Tänkte inte börja blogga före praktiken men kände att jag lika gärna kunde göra ett inlägg!

Hopptränade för Fredrik Jönsson idag med Catatonia och det gick jätte bra! kändes som allt fall på plats :) ska tävla med henne nu på lördag så vi får se hur det går. Tänkte vara med på nästa pay and ride också för hon har varit väldigt fin i dressyren nu oxå, kan vara kul att få en bedömning i det!

Charmese min 4-åring är i slöinge, på djursjukhuset :( hon har fått en spark och dom har fått söva ner henne och öppna för att spola med natriunklorid i leden på henne två gånger nu, så vi får sen om yttligare två veckor hur det ser ut. Harry är hos mina kusiner och går på ridskolan, det har fungerat bra och han sköter sig!

För övrigt pluggar jag HELA tiden, har gått så långt att i natt drämde jag att jag blev jagad av en miniräknare...Vi har nämligen slutprov i fysik på tisdag. Jag vill lyckas på det här provet och har suttigt minst 1 timme varje dag, nu det senaste har det nästan blivit 2 timmar/dag.

Charmese ca 40 min gammal 2008-05-11


/Amanda

mål

Jag är så ofantligt sugen på att tävla nu, vill börja komma upp i klasserna och få stabila rundor.
I sommar är målet att med båda vara stabil på 120, i slutet utav sommaren ev upp på 125 eller nat 120.
Jag vill, jag kan, jag vågar.

Nu ska jag hård träna. Hästarna känns bättre än någonsin både på marken och i hoppningen.
Taggad till 1000!

/Emma

who said weak, weak is for someone else.

Idag har vi ledig dag, riktigt skönt! Ska börja byta om och fixa för ska ta bussen vid halv tolv till Sandby och handla och ta ut pengar.
Sedan ska jag börja plocka i stallet, och på mitt rum. För i helgen skickar jag saker till Susanne inför i sommar, samt skickar hem vissa saker. Känns lite konstigt att börja packa ihop nu.. Visst jag vill inget hellre än att ha sommarlov nu. Men det känns ändå grymt konstigt!

Red Zeb i Elinas dressyrsadel igår, ska prova den någon mer gång. För nu ska jag fasiken ha en dressyr sadel! Han är mycket lättare att komma åt då och det leder till gladare häst och ryttare.

I helgen blir det Susanne på fredag, grilla och ha mysigt. Lördag ska jag vara funktionär på ponnytävlingarna på förmiddagen, em blir väl rida och umgås med mina päron och söndag ska båda hästarna (och jag då såklart) på tävling, efter det ska jag med Susanne och släppa småhingstarna på bete!
Hästhelg som vanligt. Kul som vanligt!

Liten fölis med mamma, hemma på Öland för några år sedan.

/Emma

10-års jubileum

Ikväll firar gymnasiet på Flyinge 10 år! Det är vi i HG2 som fixat allt för ikväll och hoppas att det kommer bli bra allt.
Vi ska bla, leka lite, tipsrunda, äta flera gånger och så klart träffa dem som gått innan, milgla, foton och lite mer.

Klockan tre ska min klass samlas för att fixa allt, alltså måste jag ha fixat stallet innan. Alltså borde jag åka nu!

Har uppdaterat Zebs annons nu, men känner som så att hittar jag rätt blir han såld, om inte har jag kvar han. Han är ju trotts allt min lilla plutt!


/Emma

Snyggg!

Kolla hela videon, ganska sådär lagom snygg människa!


Annars är vädret underbaaart, allt rullar på, bara sju dagar kvar inne på polhem nu!
Längtar så jag kan spricka till sommaren nu! Andra saker börjar med ordna upp sig och det är jag riktigt glad för!

/Emma

RSS 2.0