Hemma!!

Nu ligger jag i min egna säng hemma i Fagered :) lite tråkigt är det dock för alla andra har lov först om en vecka och mitt har redan börjat, men ändå skönt att vara hemma och slappa lite!

Kom hem vid 8 i går kväll, Catatonia tyckte det var så skönt att komma hem! Har ridit henne idag och hon tyckte det var riktigt gött att komma ut i skogen gen :) red i morse med Jennifer och Chamonixe, Chamonixe är mammas häst som har haft föl och varit skadad så dom håller på att sätta igång henne nu och det går riktigt bra!! hon var jätte fin idag :D

Har även kört bil idag! skulle kolla på simon och gabbe som spelade match idag, träffade även på några andra kompisar jag inte träffat på länge :) det var bara en tränings match men lite action blev det! åkte med grabbarna till Ullared där jag hoppade av och stack till gekås! träffade Alicia lite och sen kom mamma och hämtade mig och vi kärde och hämtade krafft till Catatonia.




/Amanda

this is for you and me..

Ska åka till Susanne om ca 5 min och rida finaste Dave! Red han igår och snacka om att jag blev kär! Jag vill ha den hästen tack (a). Longerade han först då han var pigg! Red sedan lite lätt bara i alla gångarter och avslutade med att hoppa lite smått. Kan inte beskriva hur underbar han var. Hade jag varit rik hade jag lätt köpt han!

Har varit i stallet och fixat allt samt ridit Annie, ska ju tävla Zeb idag men det verkar inte bli förens runt 9 ikväll hehe. Kuvl!

Ne måste kila nu :)


/Emma


sista gången på ett tag

Nu har vi sista lektionen innan lovet, alltså sista lektionen på mer än en vecka!
Jag ska som sagt hem! Åker på måndag då jag ska tävla lördag och söndag i Helsingborg med Zeb. 
Sedan stannar jag hemma tills fredag eller lördag, beror på hur tågen går.
Mina päron kommer ner idag så ska vi fixa lite, jag ska rida Zeb bara för Viktoria tar Annie idag. 

Ska även försöka hinna åka till Susanne i helgen och rida Dessie och Dave, Dave är Annies son som Susanne sålde men nu är hemma igen för att tävlas utav Jörgen. 

Vad finns mer att säga? Jag är grymt taggad för att få komma hem igen och träffa alla, samt för att tävla i helgen!

/Emma


Wow!

Jag skäms lite för att inte ha bloggat på väldigt länge! men ibland blir det så.


Har nästan blivit sommar här i Skåne iaf! så himla skönt!! har blivit mycket piggare nu, speciellt i skolan. Har börjat träna lite smått inför sommaren också, cyklar när jag behöver handla vilket är ofta! så 1 mil på cykel ca 3-4 ggr i veckan. Sen så har jag börjat åka rullskridskor, jätte bra träning tycker jag för det är så kul :) Kan inte stanna så det är tur att man bor i Skåne då där det inte finns några backar ;) Ska snart börja med styrketräning, lite rygglyft, situps osv.

Catatonia går hyfsat, inte jätte bra då hon är väldigt spänd men jag tror det blir bättre nu när vi ska åka hem på påsklov! Jag och Tonisen åker imorgon vid 3 tiden då mamma kommer och hämtar oss :)

Har inte gjort så jätte mycket i veckan bara chillat med Matilda för det mesta! vi gick till stadsparken i tisdags och köpte lite godsaker och satt där i några timmar :) sen var vi i Hässleholm igår och sov där tills idag, riktigt go vecka! :)

Våra godsaker!



/Amanda

Skåne kompenserar

Som jag sa har det varit jätta bra väder senaste dagarna och inte blåst alls! Det skulle såklart skåne kompensera med igår och drog till med en härlig storm!
Jag va lite effektiv och red på lunchen samtidigt som hovslagaren var där. Så det ända jag hade att göra när vi slutade var att ta in och göra höpåsar. Jag tänkte nämligen vara så duktig och plugga igår kväll. Tror ni jag gjorde det? Nej jag fastnade med att baka kladdkaka, prata massor med Susanne, sveriges mästerkock och High school musical. Bra Emma!
Men jag kan också kompensera så har gjort klart ett arbete i engelskan nu, känns riktigt skönt faktiskt! Nu har jag bara fyra uppgifter att göra över lovet..

Nu tror alla att jag är en seg människa(som iof delvis stämmer) som inte pluggar, men egentligen är det bara en utav upgifterna jag ligger efter med! (kände mig lite tvungen att säga det)

Mitt ben lever lite mer nu men gör fortfarande ont som bara den! 
Hästarna lever med och Zeb hat börjat gå riktigt bra nu! Annie blir man ju lycklig av att bara kolla på, och hela mina dagar går åt till att längta till ridningen på em.(NÖRD!)

Jahapp dags för nästa lektion nu, Svenska!


/Emma

mer än en vecka..

Nu är det länge sen jag satt på denna bloggen. Har haft massor att göra förra veckan. Hade två prov, två redovisningar och tävling på helgen. Denna vecka har jag en uppsats skrivning och en inlämning än så länge. Plus tävling lördag och söndag. Men på måndag åker jag hem till mitt kära Öland. Kan faktiskt säga att jag helt ärligt längtar lite hem efter 11 veckor här nere.

Tävlingen i helgen gick helt ok. Annie var super fin men jag höll lite mycket i början så kom nära på tvåan och rev..
Men nu är jag riktigt taggad till nästa tävling! Har börjat skärpa till mig på tävlingar nu faktiskt och tänka igenom mer hur jag ska göra osv.

Annars då? Så är jag skadad nu igen.. (Nu när jag änligen mått bra efter alla avfallningar mm.) 
Ne då ska jag bli sparkad istället. Red ut med Carro igår nämligen och hennes häst va lite pigg så hon bockade när vi galopperade brevid varandra och ena bakhoven träffade rätt på mitt ben, lät svin högt så jag trodde det va av men som tur va inte. Så red vidare, men idag är det blått och gör ont när jag går..

En annan sak är att vädret är bland det bästa man kan ha just nu! Soligt och nästan vindstilla! Love it! (bara för att jag sa så kommer det väll regna imon..)
Och jag har ridabstinens just nu även fast jag red för ca 18 timmar sedan och jag ska träna ikväll. Men har verkligen fastnat i ridningen nu, vilket är bra, jag vill rida hela tiden och igår skulle jag rida ut med Zeb men ville mycket hellre trimma på banan faktiskt. Annars brukar jag hellre rida ut!

Fina pollar som promt ska dricka ur samma hink!

/Emma

nu sitter jag här igen..

Sitter på exakt samma ställe som innan idag, bara att nu äter jag lunch istället för frukost!

Båda hästarna är ridna och allt är klart i stallet så jag ska bara dit med en vattenmatta sen. 
Red dem på utebanan och kan säga att båda gick super idag! Härligt när det går bra med båda.

Om typ 20 min kommer Susanne och så åker vi hem till henne.

/Emma

full dag

Sitter i köket nu, äter lite frukost och vaknar till Adrian Lux. Ska till stallet om ca 5 min för att släppa ut alla, rida mina och fixa allt. För runt 12-tiden kommer Susanne och hämtar mig så åker vi hem till henne. Jag ska rida Dessie sen ska vi och kolla på Sylve träningar!

När jag kommer hem ikväll ska jag ägna resten utav dagen till att plugga..
Förhoppningsvis iallafall.

Igår var det hingstvisningar här på Flyinge. Då är det riktigt sköt att bo nära! För det var riktigt fina hästar!
Mina favoriter i hoppningen var Balou du Rouet och Diarado. I dressyr var det nog Skovens Rafael.
När vi kom ut så stötte jag på Susanne och sa att Diarado skulle man betäcka Annie med! Vad fick jag för svar? "Jo tror du inte jag redan försökt? Hon vill inte ha han.." Tråkig häst jag har som inte tar sig. Men å andra sidan hade jag aldrig fått henne då!

Diarado *2005
/Emma

åh vilken härlig dag

Känns som inget kan gå fel idag, och om det går fel gör det inte så mycket.
Började dagen med att vara pigg och åka till skolan, tre lektioner på schemat varav en var idrott, basket med Karin som var riktigt skoj!

Sedan hem tidigt och åkte till S Sandby för att handla, så kom nyss hem och har ätit årets första glass. Nu blir det stallet. Annie ska gå på bana och Zeb ska ut och galoppera intervaller! Vad kan gå snett liksom?! :)

Z♥

/Emma

MIN JACKA!!!!

Den jackan jag beställde har nu anlänt till ullared, mamma ska ta med den ner på lördag när hon kommer! :D sen ska hon också ta med en bekini och några armband som jag också har fått :)

Här är den, Jomfa by kenza 9 :D



/Amanda

Godmorgon världen

kan ju inte direkt säga vilken underbar dag, men ganska bra dag!
Ska gå ner och äta lite frukost nu sen fixa lite till skolan och tvätta. Har utvecklingssamtal typ 20 i 12 sedan blire stallet. Vi ska städa och fika, Zeb ska ridas ut och Annie ska tränas.

Igår red jag Annie på galoppbanan och det är bland det bästa hon vet. Så fort man kommer in på banan så känner man att hon börjar tagga. Sötepollen! 

Annars händer det inte så mycket just nu. Anmälde lite tävlingar och en kurs som jag ska gå när jag kommer hem. Ska även börja tagga för i sommar blir det troligtvis Aiya Napa med min bästa Rebecca Georgsson. 
Rebecca är bland den bästa människan jag vet. Kan prata med henne om allt och även om saker blir fel kan vi förlåta. Har haft riktigt kul med denna människa och har hur många minnen som helst!
Och snart kommer jag hem och får träffa min underbara vänn igen! 


/Emma

Vem är det som gillar att göra mitt liv till ett helvete?!?

Nu har mina nycklar blivit borta också, visst det kan vara så att jag har slarvat med dom men som alltid så la jag dom i hjälmen som jag la på golvet. Tror inte ens JAG skulle kunna slarva bort en hjälm, speciellt inte en GPA! tror inte heller det var jag som gick i sömnen och klippte i Charlottas fina klänning jag fick låna och stoppade in banden längst in i bokhyllan o.s.v.. Det är mycket som har hänt under det senaste halv året...alldeles för lite bra saker tycker jag ;) Men jag är inte bitter!!


Min häst är iaf övertaggad!! tränade idag och kan säga att det var väldigt svårt att bara hoppa två hinder på raken för att hon var så laddad. men fin var hon, så det ska nog gå riktigt bra på lördag hoppas jag! Så skönt att vara ledig imorgon (mindre skönt med utvecklingssamtal...)

 

Det blev premiär både för mitt pannband & magplatta idag!



/Amanda


Glad trotts allt!!

Anmält till första tävlingen i år nu!! Blev så taggad på att tävla nu när jag var med Matilda i helgen ;) mamma kommer ner på lördag så åker vi mot Eslöv för att starta 1 m och 1,10m! Matilda och Rosita hänger oxå med, dom ska hoppa samma klasser som jag och Catatonia :)

Sitter och tålar i skolan just nu... Är på gott humör dock för att jag har beställt en jacka som ni får se senare för nu ska här labbas!! ;)

/Amanda


smärta

Sitter hemma med ett dunkande huvud och en  obeskrivlig smärta i armen och i ländryggen..

Var nämligen så att jag tävlade i helgen, men Annie blev det strul så jag fick inte starta henne men nu är det löst iaf så ska tävla henne nästa helg. Men till saken. Zeb va katastrof (nästan) på lördagen då jag inte fick någon rytm i det och det va av och på hela tiden. Slutade med ett ner men en grymt missnöjd Emma!
Nästa dag var det dags igen och jag va super focuserad! Gjorde en riktigt bra runda enligt mig själv nollade grunden och sen va det en kombination som första i omh. han tvekar in, jag trycker på hoppar a hindret börjar vingla till b och jag får inte tag i han ordentligt. Så han springer förbi och jag åker i i infångaren men sitter kvar, tar mig upp och flyger av på andra sidan istället, Zeb trampar mig lätt på ryggen och springer vidare. Hade inte så ont då men nu är det värre. Fast va värst igår.
Men är så nöjd över rundan innan så jag ignorerar att jag flög nästan :)

Som sagt blir det nästa gång med Annie nästa helg och sedan med Zeb helgen efter det.
Annie ska gå 110 och Zeb 110, 110, 115. 
Har även planerat lite inför kommande tävlingar nu. Allt börjar kännas bra igen!

Nej vi rev inte, Zeb hoppar bara så högt så att hindret inte kommer med på bild..


/Emma

Sova, vad är de?

Skulle kunna somna vilken sekund som helst! Hjälpte Matilda på tävlingen igår, hon kom trea och etta! super duktiga :) blev lite stressigt bara. Hade besök av julles kompisar, Josefin, Emil, Nicklas och Simon så dom hängde med och hejade ! Sen kollade jag halft på melodifestivalen, men satt mest uppe hos Julia och snacka skit ;) Vi gick och la oss ganska tidigt men var på bus humör så spelade lite spratt med några... somnade iaf vi halv 6, sen skulle matilda tävla så gick upp ganska tidigt..sen full fart hela dagen! orkade inte rida, tyckte synd om Catatonia en hon fick iaf godis och en puss!

Duschen är nästa stopp sedan sängen..juste, jag har morgon på flyinge imorgon :( life is good!!

/Amanda

hoppelihopp

Vaknade med migrän, somnade om vaknade tolv. Åt frukost och satte mig vid tävlingarna. Kollat på massa fina hästar idag. Träffade Susanne, gick en runda med hennes söta vovvar, blev en sadeltvål rikare. Gick hem och skulle äta, men åkte istället till ssandby och ica och köpte massa onödiga nödvändigheter.. Kom hem vid halv  7 och vid 7 satt jag på första hästen.
Red båda i padocken på granelund. Dagar innan tävling saknar man att vara hemma asså.
Det är så skönt att bara gå 20 meter till ridhuset som nästan alltid är tomt på fredagkvällar och att ha en riktig spolspilta inomhus!

Men jag får nöja mig. Som ni nog förstod är det tävling imon så har putsat det mesta, men fick lite halv panik där vid fem i halv tio när jag skulle in med allt i sadelkammaren och trodde att larmet sattes på vid halv. Men jag fixade det grym som jag är. Har lite kvar att göra imon men det är lugnt då jag inte startar före halv 4. Ska hoppa 110 imon och 110 på söndag med båda!

Liten bild från förra tävlingen på flyinge efter zebs skada.


Svammel inlägg på hög nivå!
/Emma

Skola, plugg, mat och rida

Denna veckan har varit just så. Har inte gjort någonting.. Så blir det idag också. Imorgon däremot kommer Matilda hem!! Saknat henne något otroligt denna veckan :(

Får ser vad som sker i helgen, är SM här i Flyinge och jag ska följa med Matilda på en annan tävling :) sen ska jag äta gott med Alex på lördag :)


Växthuset

Kom ganska nyss tillbaka till lektionen från växthuset där jag gjort klart min dyslexi utredning. 
Tydligen har jag kommit på riktigt klipska saker för att dölja det, men jag faller hårt på stavningen.
Nu sitter jag och kollar på storebror avsnittet från igår. Ganska kul.

Har prov senare idag och ikväll ska den vita få hoppträna.
Träningen i tisdags gick super! Zeb va fin och pigg, nöjd tjej! Så får hoppas det går lika bra idag!

Något mer som har hänt va att jag flög av igår i skolan höhö. Vi hoppade och jag hade en pigg liten sak som älskar att hoppa. Kommer lite stort kommer lite ur balans, hästen lägger i världens bocksprång och kastar sig åt sidan direkt i landningen, och Emma trillar på rumpan. Men det gick bra och efter det gick det riktigt bra!


Köpa hest?

Nu ligger finaste Zeb ute på hästnet. Ja så är tanken!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=587467



/Emma

Just nu


fyra hästar senare

Kom nyss hem efter en kul dag! Började med tävling med Zeb, hoppade bara en klass då dem var så grymt sega och tog två timmar på sig med 40 starter?! Han va riktigt fin iaf men fick ett pet då jag tryckte av lite stort, han blev chockad och hoppar snällt men river. Så ett ner annars en superrunda!

Åkte hem och vidare till Susanne, hjälpte henne att lasta några hästar som skulle flytta sedan red jag Dessie. Hon tog lite mer tid på sig att slappna av idag men sedan blev hon riktigt fin! 

Hem och upp på nästa häst som är ett tjurigt sto vid namn Annie. Hoppning stog på schemat men två vattenmattor förstörde Annies humör för det. Så tillslut tjurade hon ihop helt och Louise och jag bytte hästar. Hon hoppade fortfarande inte vattnet, men det andra gick dem bra på. 
Så jag red Louises häst Kummin lite, riktigt kul! Louise hjälpte mig lite då det var en väldig speciell häst, men avlutade med att jag hoppade en liten bana på henne. Det va helt annan ridning än jag är van vid men med hjälp så gick det och man lär sig!

Jag känner mig så himla motiverad till att bara ridaridarida hela dagarna nu mera! Jag vill utveckas, jag kan utvecklas, jag ska utvecklas!

/Emma


Skenet kan bedra..

Trodde jag gjorde ett inlägg igår, men icke! Igår va en riktigt bra dag :) städade, gymmade, red, kolla på hingstar på bruksprovet, lagade mat och kollade på melodifestivalen!

Idag är jag seg...har vart i stallet och fodrat och så har jag och Alex vart ute och gått några km :) ska snart åka till stallet och ta hand om Catatonia!

/Amanda


It doesn´t matter what you do. In order for people to choose between us, I will always come first!

Det blev lite ändringar idag men ändå inte, åkte till Sjöbo först för att träffa dem härliga människorna jag jobbade med på mässan i götet. Fick min lön också hehe. Ganska nice!
Åkte sedan och hämtade en transport och till stallet för att klä av hästarna nakna i solen!

Tillbaks mot samma håll som innan men nu blev det Blentarp till Susanne där jag red Dessie som är Annies halv syster, den har samma mamma men Dessie är e: Robin Z. Det märks!
Hon var iallafall riktigt kul att rida. Känslig som attan, man kunde inte ta i munnen alls i början, sedan hade hon vilat i några dagar så att ens nudda med benen för mycket vore som att ta självmord från min sida.. Efter ett litet tag klurade vi ut varandra och Susanne byggde upp lite hinder till oss och gud så härlig att hoppa! Bjuder på och vill verkligen över samtidigt som hon är väldigt försiktig. Svårheten var att hon blev lite ojämn mot hindrerna samtidigt som hon då är så känslig. Så mestadels blev det sits ridning idag, något jag inte är riktigt van vid att jobba med endast.
Förhoppningsvis ska jag rida henne lite mer, kanske redan imorgon?

När vi umgåtts lite och jag gosat med bebis hästarna åkte vi hem och jag red Zeb, hoppade lite inför imon.
Endast ett hinder men iaf. Han kändes riktigt bra emellanåt faktiskt!

Nu har jag tryckt i mig kebabrulle, chips och cola så snart sprängs jag! Men dags för sängen iallafall och ladda om batterierna inför imorgon!

Destiny Child (Dessie) & Jörgen i sommras, vi ser dem igen på banorna på SM!


/Emma

Sarturday morning

Har precis hoppat i ridbyxorna för första gången på alldeles för länge!
Har käkat frukost med mina söta föräldrar som anlände till skåne igår. Ska dra mig vidare till Sjöbo och Blentarp strax för att rida Dessie! Ska bli riktigt kul då jag vet att hon är en väldigt speciell häst. 
Ikväll ska även Zeb ridas då vi ska ut och tävla imon.
Behöver jag efter denna text säga att jag mår bättre nu? Det gör jag iallafall, gick mestadels över igår, tog ju bara en vecka eller så.. Men nu är jag back on track!

Ska även ut och äta ikväll, och det är dagens planer. Plus att vi ska köpa massa mat och nödvändigheter till hästarna.

Jag längtar sjukt mycket till sommaren nu föresten, men det lär jag ju inte vara ensam om?
Men vädret idag kan man ju inte klaga på, sol, klarblå himmel, plus grader och vindstilla!


/Emma

RSS 2.0